Hülkenberg tevreden over 'verfrissende' nieuwe teambaas: 'Volledig anders dan Steiner!' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg tevreden over 'verfrissende' nieuwe teambaas: 'Volledig anders dan Steiner!'

Hülkenberg tevreden over 'verfrissende' nieuwe teambaas: 'Volledig anders dan Steiner!'

Haas-coureur Nico Hülkenberg is tot dusver zeker te spreken over wat nieuwe teambaas Ayao Komatsu te bieden heeft. Tijdens de winterstop werd er het één en ander aan veranderingen doorgevoerd bij Haas waardoor de Japanner zonder al te veel voorbereiding een nieuwe rol op zich moest nemen, maar volgens Hülkenberg heeft het team niets te klagen op dit moment.

De winterstop voorafgaand aan het seizoen van 2024 verliep nogal rommelig. Er kwamen veel verrassende nieuwtjes naar buiten, waaronder het onverwachte ontslag van voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner. Oprichter Gene Haas was ontevreden over de resultaten van zijn team en besloot dus het roer volledig om te gooien. Komatsu mag het dit seizoen dus gaan proberen, al weet de Japanner zelf dat het een lastig karwei zal worden gezien de korte voorbereiding. Toch klinkt Hülkenberg tot nu toe vooral tevreden over de stand van zaken.

Hülkenberg geniet van 'verfrissende' blik van Komatsu 

Voorafgaand aan de actie op de baan stond Hülkenberg de pers te woord in Saoedi-Arabië. De Duitser sprak daar onder andere over zijn nieuwe teambaas, geciteerd door Formule1.nl. ‘Hij werd echt zomaar in het diepe gegooid. Toch heeft hij de afgelopen weken zijn plek goed kunnen vinden, en ondanks de grote berg verantwoordelijkheden die hij nu heeft gaat het allemaal heel erg goed.’ Dat het de goede kant op lijkt te gaan werd tijdens de Grand Prix van Bahrein wel duidelijk: Hülkenberg verraste daar tijdens de kwalificatie, terwijl teamgenoot Kevin Magnussen op een haar na de punten misliep.

Toch is het niet alleen voor Komatsu nog wat onwennig, want ook de beide Haas-coureurs merken een hoop verschillen op ten opzichte van de jaren daarvoor. ‘Komatsu heeft al wel een aantal leuke ideeën in gedachten en verder is hij ook altijd op zoek naar betere performance, en tot dusver voelt het gewoon heel goed en verfrissend om hem als nieuwe leider te hebben. Hij is volledig anders dan Steiner!’ Het is nog vroeg om conclusies te trekken over prestaties, maar het lijkt er in ieder geval op dat het team van Haas eindelijk licht ziet aan het einde van de tunnel.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws