Incident doet Verstappen weinig: 'Laatste keer dat ik serieus een muur raakte was hier' Formule 1
Formule 1

Incident doet Verstappen weinig: 'Laatste keer dat ik serieus een muur raakte was hier'

Incident doet Verstappen weinig: 'Laatste keer dat ik serieus een muur raakte was hier'

Max Verstappen vindt zijn incident in de pitstraat niet zo bijzonder. De coureur van Red Bull Racing geeft aan dat zulke dingen kunnen gebeuren en dat hij voor het eerst sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2021 weer eens de muur raakte. De polesitter van zondag geeft wel aan dat het spannend werd qua timing, maar uiteindelijk wist Verstappen dus wel de poleposition over de streep te trekken. Tijdens de race lijken de coureurs van McLaren voorlopig de grootste uitdagers te zijn, aangezien Lando Norris en Oscar Piastri op P2 en P3 starten.

Door het uitstekend presterende McLaren was de poleposition van Verstappen niet gegarandeerd. Bovendien kende de Nederlander gedurende de kwalificatie ook een spannend moment. 'Natuurlijk had ik dat incident in de pits, waar ik mijn voorvleugel heb vernield', zegt Verstappen met een Charles Leclerc-imitatie bij de persconferentie. 'Ik had een beetje onderstuur bij het wegrijden. Ik moest een nieuwe voorvleugel krijgen, maar dat betekende natuurlijk dat ik achteraan moest starten voor die laatste run, en dat was behoorlijk spannend. Dat laat wel zien dat het ook heel snel de verkeerde kant op kan gaan.'

Vervolgens krijgt de Red Bull-coureur de vraag of het incident ook een mentale tik is. 'Ik denk dat ik nu bang ben om mijn box uit te rijden', grapt Verstappen. 'Nee, het heeft niets te maken met vertrouwen. Mijn ingenieur vroeg me wat er gebeurde. Ik zei dat ik onderstuur had.' De regerend wereldkampioen kent de laatste tijd weinig crashes, maar de laatste keer kan hij zich nog uitstekend herinneren. 'De laatste keer dat ik serieus een muur raakte was hier een paar jaar geleden, dus deze dingen gebeuren. Ik ben ook eerder een keer gecrasht in de pitstraat, maar niet in de Formule 1.'

Verstappen: 'Zolang ze maar punten van elkaar blijven afpakken'

Tot de verbazing van velen zal Norris naast Verstappen starten tijdens de race. De Red Bull-rijder is blij om te zien dat McLaren een stap heeft weten te zetten. 'Het is geweldig om ze hier allebei te zien. Het is een geweldig resultaat voor hun team. Zeker als je kijkt naar waar ze aan het begin van het jaar stonden, om ze hier te zien is behoorlijk indrukwekkend.' Toch is het onduidelijk of McLaren ook in de race een echte strijd kan leveren. Als dat niet zo blijkt te zijn, weet Verstappen ook niet wie wel zijn naaste concurrent is. 'Het maakt me niet uit, zolang ze maar punten van elkaar blijven afpakken', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws