Hamilton zat Verstappen in de weg: 'Je zag Verstappen denken: flikker op met dat ding' Formule 1
Formule 1

Hamilton zat Verstappen in de weg: 'Je zag Verstappen denken: flikker op met dat ding'

Hamilton zat Verstappen in de weg: 'Je zag Verstappen denken: flikker op met dat ding'

Het viel Olav Mol op dat Lewis Hamilton Max Verstappen in de weg zat na de rode vlag in Q1. De Nederlander reed achter de Mercedes-coureur de pitstraat uit en toen vertraagde Hamilton een beetje. Volgens Mol was het aan Verstappen te merken dat hij zich eraan ergerde, maar later wist hij toch een statement neer te zetten door de snelste tijd te klokken. Sergio Pérez kon datzelfde statement echter niet maken, en daar had Robert Doornbos het één en het ander over te zeggen.

Doornbos merkte op dat Pérez een halve seconde achter zijn teamgenoot stond en vervolgens eruit knalde in Q1. De Mexicaan wilde nog zijn snelle ronde neerzetten nadat hij werd benadeeld door de rode vlag, maar uiteindelijk waren zijn banden nog te koud en wist hij het niet voor elkaar te krijgen. 'Pérez koos ervoor om als eerste naar buiten te gaan, hij zette als eerste zijn tijd, en toen kwam iedereen erover heen. Toen tuimelde hij naar beneden', begint Doornbos in de analyse van Ziggo Sport. 'Niet naar Q2 gaan, ja...', zucht de voormalig Red Bull Racing-coureur hoofdschuddend. 'Dan moet je zo'n out lap in één keer foutloos doen.'

De conclusie was een pijnlijke Q1-exit voor Pérez, terwijl Red Bull veel liever een één-twee had gezien. Even leek het erop dat er geen Red Bull op P1 zou staan, want Verstappen crashte in de pitstraat. 'Ja, als je tweevoudig wereldkampioen bent en het WK leidt, dan noem je dat een foutje', lacht Doornbos. 'Misschien een moment van concentratieverlies. Ik denk dat die monteurs hier nu wel om kunnen lachen', denkt de Nederlander. Toen Verstappen eenmaal op de baan kwam na dat incident werd het hem niet makkelijk gemaakt, want Lewis Hamilton zat voor hem. 'Het leek wel alsof we naar beelden van 2021 zaten te kijken, maar nu was het een out lap van de kwalificatie!', merkt Doornbos op.

Hamilton hield Verstappen nog even op in de pitstraat en op de baan ook. 'Dan focust de Engelse regie daar nog even op. Hamilton heeft gewoon een rommelig weekend gehad, hij spinde', concludeert de Nederlander. Voor Red Bull was het echter nadelig dat de DRS pas kon worden ingeschakeld vanaf Q3. De Oostenrijkse renstal heeft een groot DRS-voordeel, dus was het zichtbaar dat dat voordeel wegviel. 'Die kleine momentjes zoals dat en de baantemperatuur die vier graden zakte, die maakten het verschil', voegt Olav Mol toe. Onder die omstandigheden wisten Verstappen en de McLaren-coureurs het te maximaliseren, maar Mercedes en Ferrari niet.

Mol: 'Je zag Verstappen denken: flikker op met dat ding'

Het viel Mol ook op dat Hamilton Verstappen aan het ophouden was in de pitstraat toen de tijd begon te dringen. 'Je zag Verstappen denken: flikker op met dat ding man, ik moet door', zegt Mol. Daarna wist Verstappen de Brit gewoon in te halen en de snelste tijd neer te zetten in Q1. 'Het is wel zijn thuisrace. En Toto (Wolff, red.) had natuurlijk gezegd dat ze nog een update mee zouden nemen. Wellicht zat er een eerste startrij in, maar dat is niet gelukt door McLaren', vult de commentator aan. Net als dat de eerste startrij niet lukte voor Pérez. 'Marko had het al gezegd: je zet ons voor lul', vult Doornbos aan. 'Dat heeft allemaal te maken met vertrouwen, en dat Pérez dat vertrouwen niet heeft, ondanks wat hij allemaal babbelt, is overduidelijk. Max en Jos (Verstappen, red.) zijn coureurs die zo'n eerste rondje gewoon direct neer kunnen zetten', sluit Mol af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws