Indy 500-verrassing wil niets van Verstappen-vergelijking weten: 'Kan hem echt niet verslaan' Formule 1
Formule 1

Indy 500-verrassing wil niets van Verstappen-vergelijking weten: 'Kan hem echt niet verslaan'

Indy 500-verrassing wil niets van Verstappen-vergelijking weten: 'Kan hem echt niet verslaan'

Voormalig Formule 1-coureur Alexander Rossi is enorm onder de indruk van NASCAR-coureur Kyle Larson en volgens de Amerikaan zit de 31-jarige zelfs op hetzelfde niveau als drievoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen. Larson zelf trekt de uitspraak van zijn tijdelijke Arrow McLaren-teamgenoot voor de Indy 500 echter in twijfel.

Komend weekend staat niet alleen de prestigieuze Grand Prix van Monaco op het programma. Traditiegetrouw wordt er met de Indy 500 ook aan de andere kant van Atlantische Oceaan een bijzonder groot race-evenement afgewerkt. Naast de vertrouwde IndyCar-gezichten uit het 2024-seizoen proberen ook enkele andere prominenten en talenten zich te plaatsen voor de grootste wedstrijd in de Verenigde Staten. Eén van hen is de NASCAR Cup Series-kampioen van 2021, Larson, en de 31-jarige Amerikaan maakte tot dusver bijzonder veel indruk in de trainingen en in de kwalificatie, waarin hij de vijfde startplaats wist te veroveren.

Larson is in Indianapolis één van de teamgenoten van Rossi bij Arrow McLaren en de Amerikaanse oud Formule 1-coureur is lyrisch over zijn tijdelijke stalgenoot. Desgevraagd maakt Rossi de vergelijking met Verstappen. 'Ik zou zeggen dat ze op hetzelfde niveau zitten', prijst hij bij AP News de kwaliteiten van Larson. 'Dat is natuurlijk best een behoorlijk groot ding.'

Larson deelt opvatting Rossi niet

Ook Larson werd vervolgens met de vergelijking tussen hemzelf en Verstappen geconfronteerd. De 31-jarige NASCAR-held leek geschokt te zijn door deze vergelijking. 'Niet in een Formule 1-auto', is Larson duidelijk. 'Ik kan hem echt niet verslaan in een F1-auto. En ik denk dat hij me ook in een IndyCar-bolide wel kan verslaan op basis van zijn ervaring op stratencircuits en permanente banen', voegt Larson toe.

Maar kan hij de F1-kampioen dan in geen enkele bolide kloppen? 'Nou, ik hoop dat ik hem wel in een NASCAR-sprintauto kan verslaan', aldus Larson, die een dergelijke vergelijking maar een nutteloze tijdverspilling vindt. 'Ik begrijp eigenlijk niet waarom we het hierover hebben. Als je niet in meerdere disciplines rijdt, hoe kan iemand dan zeggen dat je de beste bent?', vraagt Larson zich tot slot af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws