Van der Garde grapt met collega na ondoordachte vraag: 'Omdat Pérez niet in Q3 zat' Formule 1
Formule 1

Van der Garde grapt met collega na ondoordachte vraag: 'Omdat Pérez niet in Q3 zat'

Van der Garde grapt met collega na ondoordachte vraag: 'Omdat Pérez niet in Q3 zat'

Max Verstappen profiteerde afgelopen zaterdag in Q3 optimaal van de slipstream van Nico Hülkenberg en pakte zo de poleposition voor de Grand Prix van Emilia Romagna. Giedo van der Garde noemt het een gruwelijke actie en stelt in de DRS-podcast dat beide coureurs dit wellicht van tevoren zo hebben afgesproken. Presentator Joost Hofman vraagt zich echter af waarom Sergio Pérez dit niet deed voor Verstappen. Van der Garde legt zijn collega vervolgens lachend uit waarom dat niet mogelijk was.

Bij het ingaan van zijn laatste snelle ronde in Q3 dook Verstappen handig achter Hülkenberg aan toen deze juist in de laatste fase van zijn laatste poging zat. De drievoudig wereldkampioen kreeg daardoor vervolgens een flinke tow van zijn Haas-collega en dit zou de Nederlander uiteindelijk de pole bezorgen. Van de Garde genoot van de actie en sluit niet uit dat het een vooropgezet plan was.

'Er moet iets besproken zijn of het moet echt perfect uitgekomen zijn', zegt Van der Garde in de DRS-podcast. 'Want eerst heeft Hülkenberg een tow gekregen van Max en vervolgens heeft Max een tow gekregen van Hülkenberg. Ik vond dat gruwelijk en daardoor had Verstappen de poleposition te pakken. Max sloot aan zoals je op de beelden ook zag en hij (Hülkenberg, red.) was net over de finish gegaan, dus hij zou in principe van zijn gas kunnen gaan. Hij bleef echter gas geven om Max te helpen. Hij keek in zijn spiegel en dacht: oké, kom maar, ik help je wel met een tiende.'

Hulp Pérez

Presentator Hofman vraagt zich echter af waarom Pérez en Verstappen dit niet met elkaar doen. 'Omdat Pérez niet in Q3 zat', lacht Van de Garde. 'Dus dat was sowieso al kansloos.' Hofman lijkt echter niet op specifiek op dit weekend te doelen, maar in het algemeen en wilde nogmaals weten waarom teamgenoten dit niet bij elkaar doen. 'Bij Ferrari deden ze dat vorig jaar in Monza', noemt Van der Garde vervolgens een voorbeeld waarbij twee teamgenoten elkaar wel via een slipstream aan tijdwinst hielpen. 'Het kan ook wel eens helpen, maar op zo'n kort rechte stuk ga je dat niet bij elkaar doen', denkt Van der Garde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws