Is Leclerc afgeleid door de Mercedes-geruchten? 'Ik ben niet gewend aan dit soort discussies' Formule 1
Formule 1

Is Leclerc afgeleid door de Mercedes-geruchten? 'Ik ben niet gewend aan dit soort discussies'

Is Leclerc afgeleid door de Mercedes-geruchten? 'Ik ben niet gewend aan dit soort discussies'

Na een uiterst moeizame seizoenstart voor Ferrari en Charles Leclerc, door de Monegask zelf na de Australische Grand Prix nog bestempeld tot de 'slechtste seizoenstart ooit', vertoonde het Italiaanse team in Bakoe de eerste tekenen van een opleving. Leclerc presteert altijd sterk op met name de zaterdagen bij straatraces, en pakte zowel op vrijdag als op zaterdag poleposition. Op de zondag reed Leclerc een solide race en stelde hij, weliswaar op afstand van de Red Bulls, het eerste podium veilig voor Ferrari. Leclerc hoopt voort te kunnen borduren op de geboekte progressie in Miami.

Leclerc houdt zich vast aan het gegeven dat er pas vier races verreden zijn, en het gros van het seizoen nog niet verreden is. Hij vindt het ook fijn om terug te zijn in Miami, waar hij vorig jaar nog poleposition pakte. 'Ik houd sowieso van de Verenigde Staten, maar Miami is een van de geweldige plekken in de Verenigde Staten', aldus de 25-jarige tegenover F1TV. 'Het is goed om hier een race te hebben, en om te zien dat iedereen zo opgewonden is over de race hier.' Leclerc zal vermoedelijk blij zijn als hij zijn tweede plek van de 2022-editie kan herhalen.

Ferrari is in ieder geval al de juiste weg ingeslagen. 'In Bakoe hebben we een stapje vooruit gezet. Hopelijk kunnen we dat momentum gaande houden. We weten dat we niet op het niveau van Red Bull zitten, maar we weten waar we ons moeten verbeteren, en daar gaan we alles aan doen, om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen', vertelt Leclerc. 'Het kampioenschap is lang, en we hebben nu vier races gehad, dus we moeten zorgen dat we wat extra snelheid vinden en dat moet zo snel mogelijk gebeuren. We hebben een aantal nieuwe dingen op de auto hier. Ik denk niet dat het ervoor gaat zorgen dat we met Red Bull voor de overwinning kunnen vechten, maar het moet ons wel dichterbij brengen. We bekijken het stapje voor stapje, maar we willen als team zo snel mogelijk voor de zeges vechten. We hadden er meer van verwacht aan het begin van het seizoen, maar het is zoals het is.'

Leclerc voor het eerst betrokken bij geruchten

Leclerc gaat ook nog even in op de geruchten die de laatste weken de ronde deden over mogelijke interesse van Mercedes. 'Ja, ik ben eerlijk gezegd niet gewend aan dit soort discussies, omdat het sinds ik in de Formule 1 eigenlijk allemaal wel duidelijk was wat er met mij ging gebeuren. Ik deed het eerste jaar bij Alfa (Romeo), en daarna ging ik naar Ferrari. Sinds dat moment is er nooit over mijn contract gesproken omdat het heel duidelijk was dat ik bij Ferrari zou zijn. Het is normaal dat dit soort gesprekken op gang komen als het contract eindigt, maar het verstoort mij niet, en het verstoort mijn team niet. Het team weet wat ik wil en wat ik in gedachten heb, en dat is het belangrijkste.'

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws