Leclerc blijft graag bij Ferrari: 'Dag dat ik de titel win, stap ik uit een rode auto' Formule 1
Formule 1

Leclerc blijft graag bij Ferrari: 'Dag dat ik de titel win, stap ik uit een rode auto'

Leclerc blijft graag bij Ferrari: 'Dag dat ik de titel win, stap ik uit een rode auto'

Charles Leclerc wil nog altijd het wereldkampioenschap zien te winnen met het team van Ferrari. De coureur van de Italiaanse renstal heeft vertrouwen in Frédéric Vasseur en de rest van het team om in de komende maanden de inhaalslag te gaan maken om weer te strijden voor het kampioenschap. Er gingen wel geruchten rond over een mogelijk vertrek naar Mercedes, maar voorlopig zit Leclerc op zijn plek bij de Scuderia.

De coureur wil nog altijd zijn droom bereiken bij het team van Ferrari. 'Als ik droom van de dag dat ik wereldkampioen word, stel ik me voor dat ik een rood racepak draag en uit een rode auto stap', geeft Leclerc toe bij Bild. De Monegask denkt niet dat een overstap naar Red Bull Racing noodzakelijk is om de titel te winnen. 'Niet elke coureur kan het openlijk zeggen, maar ik denk dat elke Formule 1-coureur graag voor Ferrari zou willen rijden. Dus ik kan mezelf gelukkig prijzen dat ik deel uitmaak van Ferrari.'

Toch waren er de afgelopen weken geruchten over een mogelijk vertrek naar Mercedes. Leclerc blijft Ferrari hoe dan ook tot en met 2024 trouw en de kans is aanwezig dat hij ook daarna zal blijven. Bovendien zitten er geen specifieke clausules in zijn contract om een vertrek makkelijker te maken. 'Nee, want ik geloof voor de volle honderd procent in het team en vertrouw iedereen van de monteur tot de teambaas. Maar het is sowieso geen eenrichtingsverkeer: het team moet ook in mij geloven. Maar het is nog te vroeg om over een nieuw contract te praten.'

Leclerc: 'Stap voor stap voortborduren op deze basis'

Ferrari is niet aan het seizoen begonnen zoals het team graag had gewild. De achterstand op Red Bull is, net zoals aan het einde van vorig seizoen, groot. 'Zij hebben een voorsprong en wij hebben veel werk te doen om het gat te dichten. Ik kan niet zeggen hoe lang dat zal duren, maar we hebben de afgelopen weken veel geleerd over onze auto en we hebben er een beter begrip van gekregen. We kunnen nu stap voor stap voortborduren op deze basis, zodat we op een gegeven moment weer voor overwinningen zullen vechten', aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws