Is de gifbeker van Ferrari leeg? 'We gaan in de juiste richting' Formule 1
Formule 1

Is de gifbeker van Ferrari leeg? 'We gaan in de juiste richting'

Is de gifbeker van Ferrari leeg? 'We gaan in de juiste richting'

Charles Leclerc hoopt dat de gifbeker van Ferrari leeg is en dat ze na de vreselijke seizoenstart eindelijk eens progressie kunnen boeken. De Monegask denkt dat ze in de juiste richting gaan met de auto en dat de Miami-updates zullen gaan helpen in de strijd, maar de Ferrari-coureur weet dat Red Bull Racing op dit moment nog een maatje of twee te groot is. Hoe dan ook is Leclerc opgelucht dat het in Bakoe heel goed ging, dat is volgens hem veelbelovend voor het weekend in Florida.

Met twee uitvalbeurten en slechts een handje vol punten in drie races zag Leclerc alle hoop op de titel of überhaupt een overwinning al als sneeuw voor de zon verdwijnen. In Azerbeidzjan ging het eindelijk wat beter met de SF-23, en in Bakoe wist Leclerc twee keer de poleposition te behalen. De overwinning zat er nog niet in, maar dat het beter ging dan voorheen was wel heel fijn. 'Ja, het was goed', begint de Monegask in de persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Miami. 'Het was heel erg na de eerste drie races. We hadden overduidelijk pech in Bahrein. Toen hadden we een technisch probleem en een penalty voor de tweede race', somt Leclerc op.

'En toen hadden we de DNF met het incident met Lance (Stroll, red.) in Australië, dus ik dacht dat het niet erger kon', erkent de Monegask. 'Maar in Azerbeidzjan hadden we onze eerste pole, en dat was fantastisch. Ik denk dat het bevestigde dat we een sterke auto hebben, vooral in de kwalificatie. In de race werden onze zwakte punten een beetje bevestigd. We moeten daar nog steeds aan werken. Red Bull is op dit moment nog steeds te sterk', denkt Leclerc. In de Grand Prix van Azerbeidzjan kon de 25-jarige ook niet echt op jacht naar Max Verstappen en Sergio Pérez voor hem. Naar eigen zeggen was de race in Bakoe voor Leclerc dan ook heel erg eenzaam.

Vertrouwen in Vasseur: 'Ik sta volledig achter hem'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur was heel blij met het resultaat van Leclerc in Bakoe. De teambaas leverde dan ook mooie woorden aan het adres van de coureur die hij al een lange tijd kent. Leclerc is dan ook erg blij met Vasseur als teambaas bij de Scuderia. 'Tot nu toe probeerde hij de situatie te analyseren en de best mogelijke oplossingen te bedenken om de beste veranderingen te maken voor de toekomst', legt Leclerc uit. 'Ik praat veel met hem en weet wat zijn plannen op middellange en lange termijn zijn. Ik sta volledig achter hem en ik vertrouw hem. Ik weet zeker dat zijn keuzes de juiste keuzes zijn', sluit de Monegask af.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws