Wederom ingekorte DRS-zones levert weerstand op: 'Bakoe sprak voor zichzelf' Formule 1
Formule 1

Wederom ingekorte DRS-zones levert weerstand op: 'Bakoe sprak voor zichzelf'

Wederom ingekorte DRS-zones levert weerstand op: 'Bakoe sprak voor zichzelf'

De Formule 1-coureurs zijn het eens met elkaar dat het niet juist is om de DRS-zones in te korten. Ondanks de klachten van de coureurs zijn ook de DRS-zones voor de Grand Prix van Miami ingekort. De coureurs denken dat het averechts werkt en er dan juist minder inhaalacties komen. Dat strookt niet met het doel van de Formule 1 om het spektakel te vergroten.

Voor de Grand Prix van Azerbeidzjan waren de DRS-zones ook al ingekort. Het resultaat was dat veel coureurs vastzaten achter elkaar en niet echt dichterbij konden komen. De FIA heeft de DRS-zones ingekort om het spektakel op de baan te vergroten, maar in Bakoe was al te zien dat het niet veel opleverde. 'Ik zat dertig ronden vast achter Zhou in Bakoe', kaart Logan Sargeant aan tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Miami. 'Ik zat er zo'n seconde achter en ik kon niet dichtbij komen in de eerste bocht. Als ik honderd meter extra had, dan had ik wel een inhaalactie kunnen doen', aldus Sargeant.

Zo denkt George Russell er ook over, hij had in Bakoe ook al zijn kritiek geuit. 'Ik denk dat niemand van ons echt begreep waarom de DRS-zones zijn ingekort', begint de Brit. 'Het werd met niemand van ons overlegd en ik denk dat de race in Bakoe voor zichzelf spreekt. De DRS is er om te helpen met het inhalen en het is altijd spannend als je die grote DRS-voordelen hebt. Het geeft je de mogelijkheid om te vechten en in Bakoe was het overduidelijk dat de zones te kort waren', denkt de Mercedes-coureur. Na de eerste safetycar in Azerbeidzjan gebeurde er de rest van de rondes vrij weinig. Het doel om het spektakel daar te vergroten leek dus mislukt.

Leclerc denkt dat het inkorten van de DRS 'niet de juiste richting is'

Om het spektakel van de Formule 1 te vergroten moeten dus andere dingen bedacht worden, zo denkt ook Charles Leclerc. 'Ja, ik denk niet dat dit de juiste richting is', zegt de Monegask, waarbij hij zich aansluit bij Sargeant en Russell. 'Met deze auto's kunnen we de voorgangers nog niet optimaal volgen. Het is beter dan de vorige generatie van auto's, maar het is nog steeds niet goed genoeg om minder DRS te hebben. Hopelijk gaan ze de DRS-zones niet inkorten in de volgende races', aldus Leclerc. Esteban Ocon heeft niks eraan toe te voegen. 'Ik denk dat ik het eens ben, alles is al gezegd.'

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Poll

Wat vind jij van het inkorten van de DRS-zones?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws