Isola over kansen Verstappen en Hamilton in Mexico: 'Strategie kan groot verschil maken' Formule 1
Formule 1

Isola over kansen Verstappen en Hamilton in Mexico: 'Strategie kan groot verschil maken'

Isola over kansen Verstappen en Hamilton in Mexico: 'Strategie kan groot verschil maken'

Mario Isola verwacht dat de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Mexico weer een nieuwe wending kan krijgen. Volgens de topman van Pirelli speelt strategie daarbij een belangrijke rol tijdens de race, aangezien de coureurs lijken te mikken op een één-stopstrategie. Ook blikt Isola nog even terug op de vrijdag, waar vooral het stof opviel in de eerste vrije training.

'De coureurs hadden op vrijdag te maken met een vuile baan met weinig grip die wat slijtage en korrelvorming veroorzaakte', begint Isola in een persbericht van Pirelli. 'Vooral linksvoor en linksachter op de zachte compound hadden er last van, maar er was de hele dag een hoge mate van evolutie naarmate er meer rubber werd neergelegd en de tijden sterk verbeterden.'

'Coureurs zullen medium band proberen in Q2'

Daarnaast zag Isola dat de rijders in de ochtend vooral kozen voor de zachte band. 'Ze wilden hun medium banden bewaren voor de meer representatieve omstandigheden van de tweede vrije training. Ook wilden ze twee sets van deze compound bewaren voor de zaterdag, omdat sommige coureurs waarschijnlijk zullen proberen Q2 door te komen op de medium compound.'

Volgens Isola moet dat ervoor gaan zorgen dat de teams zullen kiezen voor een één-stopstrategie in de race. 'We verwachten dat het circuit op zondag verder zal evolueren en we hebben gezien dat de strijd vooraan erg hevig is als we kijken naar race pace, dus dit zou wel eens een Grand Prix kunnen worden waar strategie een groot verschil maakt', sluit Isola af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws