Isola verwacht veel verschillende strategieën: 'De baancondities zullen lastig zijn morgen' Formule 1
Formule 1

Isola verwacht veel verschillende strategieën: 'De baancondities zullen lastig zijn morgen'

Isola verwacht veel verschillende strategieën: 'De baancondities zullen lastig zijn morgen'

Mario Isola, baas van Pirelli, werd verrast door hoe goed de zachte band was tijdens de sprintkwalificatie voor de GP van Brazilië. Vooral in de eerste fase van de race konden de coureurs op het zachtste rubber profiteren van de grip. Voor morgen zal de strategie er echter volledig anders uitzien als de baantemperaturen stijgen, zo benadrukt Isola.

'Dankzij de snel ontwikkelende baan en de lage baantemperaturen kon de zachte band worden gebruikt in de sprintkwalificatie', zo concludeert Isola in een statement van Pirelli. Vooral bij de start wisten de mannen op de zachte band te profiteren van de hoge mate van grip. Zo pakte Carlos Sainz twee posities en wist Valtteri Bottas de leiding over te nemen in de eerste bocht.

'Bottas en Sainz hadden beiden een uitstekende start. Daar heeft de zachte band zeker bij geholpen. Daarna was het een kwestie van banden sparen voor het laatste deel van de wedstrijd, wat overigens erg goed lukte tot onze verbazing. Bottas wist de banden net genoeg te sparen om poleposition te pakken. Daarvoor onze complimenten', aldus Isola.

Morgen volledig andere omstandigheden

'Morgen lijkt de baan een stuk warmer te worden, dus we verwachten een tweestopstrategie morgen. Alle compounds zouden hierin een rol kunnen spelen, dus er zal op strategisch gebied van alles mogelijk zijn', zo kondigt de bandenleverancier alvast aan. 'De teams zullen vannacht goed moeten kijken naar de verschillende opties. De sprintkwalificatie levert in dat opzicht wel veel relevante data. We denken dat veel teams hun coureurs op verschillende strategieën zetten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws