Boordradio's sprintkwalificatie | 'Ik ga de achtervleugel van Hamilton aanraken!' Formule 1
Formule 1

Boordradio's sprintkwalificatie | 'Ik ga de achtervleugel van Hamilton aanraken!'

Boordradio's sprintkwalificatie | 'Ik ga de achtervleugel van Hamilton aanraken!'

Nadat de tweede vrije training volledig overschaduwd werd in afwachting van de besluiten van de stewards, was het hoge woord eruit voor aanvang van de sprintkwalificatie. Lewis Hamilton moest achteraan starten en zijn titelrivaal Max Verstappen profiteerde en startte vanaf P1. Deze positie raakte hij echter kwijt aan Valtteri Bottas, die daarna soeverein aan de leiding bleef.

Aan het begin van de race had Verstappen last van wat problemen met zijn versnellingen. 'Dat stomme versnellingsprobleem de hele tijd', zo klaagt Verstappen in de derde ronde. De Nederlander lag op dat moment derde, wat ook zeker een rol zal hebben gespeeld in de frustratie bij de Red Bull-coureur. 'Het komt wel goed, koppie naar beneden', zo reageert zijn engineer.

Een heel aantal ronden later ging het al een stuk beter voor de Nederlander, die op dat moment aandrong bij Bottas. 'Het is party time Max!', zo laat zijn engineer Gianpiero Lambiase over de boordradio weten in ronde 15. De aansporing leidde echter niet tot een inhaalactie. Aan het eind van race kwam Verstappen net tekort om de eerste plaats over te nemen van Bottas, die op de zachte band alles moest geven.

Perez komt niet voorbij Sainz

Ook Carlos Sainz reed op de zachte band. Hiervan profiteerde de Spanjaard bij start en haalde zowel Sergio Perez als Verstappen in. Laatstgenoemde kon hij niet achter zich houden, maar Perez wel en zo reed de Ferarri-coureur naar de derde plek. Zonder stress ging dit niet, want het zachte rubber sleet snel onder de Ferrari vandaan. 'Mijn banden zijn er geweest', roept Sainz in ronde 18. Onder grote druk van Perez moet hij veel van zijn banden vragen.

De boordradio van Sainz ging niet ongehoord voorbij in de Red Bull-garage. Tegen het eind van de race spoort het team Perez nog eens aan om te profiteren van de slijtage bij de Spanjaard. 'Nog zes ronden te gaan, die zachte band gaat hem pijn doen', zo krijgt Perez te horen met nog vijf ronden te gaan. De banden van de Mexicaan waren echter ook niet meer goed genoeg om een succesvolle aanval te doen, dus moest hij genoegen nemen met P4.

Trots bij Mercedes

De vreugde en opluchting was duidelijk te horen bij Mercedes na afloop van de sprintrace. Het team beperkte de schade dankzij een sterke rit van beide coureurs. Bottas werd na afloop direct geprezen door zijn teambaas. 'Pole Valtteri!', zo klinkt het enthousiast over de boordradio. 'Banden zijn kapot, maar we hebben het gered gelukkig', zo laat meldt Bottas aan zijn team. Even later neemt zijn teambaas even de microfoon in handen om zijn pupil te prijzen. 'Goed gedaan', aldus Toto Wolff.

Aan de andere kant van de garage is de opluchting nog een stuk groter. Na een magistrale inhaalrace eindige Hamilton op de vijfde plek en dus waren complimenten op zijn plaats. 'Geweldig gedaan, F*ck them all, we hebben de schade beperkt', aldus zijn tevreden teambaas. 'Zo is het. Er is nog niks verloren', zo reageert Hamilton strijdbaar.

'Ik ga nu de achtervleugel aanraken'

Na afloop van de sprintrace kon Mercedes wel lachen om de straf die Verstappen werd opgelegd. 'Let erop dat je geen andere auto's raakt of inspecteert op enige manier', zo klinkt het ludiek vanuit team over de boordradio. Verstappen kreeg een boete van 50.000 euro voor het vergrijp en dat schrikt de andere coureurs wel af. 'Dat zullen we maar niet doen he?', zo laat Hamilton zijn team weten.

Ook Sebastian Vettel kon het niet laten om het onderwerp aan te snijden. 'Ik ga de achtervleugel van Hamilton aanraken nu', grapt Vettel over de boordradio na afloop van de sprintrace. 'Als je dat maar laat, dat is een duur grapje', zo reageert zijn team. 'Misschien is de voorvleugel goedkoper', suggereert Vettel met een knipoog.

Wedden dat Bottas, die van pole start, de GP van Brazilië wint? Ontvang 4,50 keer je inzet bij Bet365. Verstappen staat genoteerd op 1,72 keer je inzet terug bij een overwinning.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws