Jacht naar wereldtitel gaat door voor Leclerc, Ferrari kondigt contractverlenging aan Formule 1
Formule 1

Jacht naar wereldtitel gaat door voor Leclerc, Ferrari kondigt contractverlenging aan

Jacht naar wereldtitel gaat door voor Leclerc, Ferrari kondigt contractverlenging aan

Ferrari kondigde zojuist aan dat Charles Leclerc voor onbepaalde tijd zijn contract zal verlengen bij de Italiaanse renstal. Het nieuws liet even op zich wachten nadat er de afgelopen maanden al regelmatig gespeculeerd werd over zijn verbintenis, maar de kogel is nu dan toch door de kerk. Het is nog onduidelijk tot wanneer de Monegask heeft bijgetekend, maar één ding is zeker: de jacht naar zijn eerste wereldtitel én de revanche van Ferrari krijgt een officieel vervolg.

Leclerc heeft een lastig 2023 achter de rug: alles wat maar fout kon gaan leek ook daadwerkelijk mis te gaan, en die wereldtitel waar Ferrari al die jaren al op hoopt bleef tot dusver nog uit. Toch lijkt het er nog altijd op dat de twee partijen een gouden combinatie vormen, en dat hebben ze nu zelf ook door. De Italiaanse renstal kondigde namelijk aan het contract van de Monegask, dat initieel eind 2024 zou komen te vervallen, met een aantal jaren verlengd is.

Teambaas Frédéric Vasseur is logischerwijs enthousiast over het nieuws. 'De band tussen Leclerc en Ferrari gaat verder dan de band tussen een coureur en een team, en hij is al acht jaar onderdeel van de Ferrari-familie,' benadrukte de teambaas op de officiële site van het team. 'Zijn normen en waarden zijn onlosmakelijk verbonden met die van het team, dus het voelde natuurlijk voor ons om de samenwerking te verlengen. We kennen hem als iemand die zichzelf tot het uiterste drijft en we waarderen zijn kwaliteiten als het aankomt op vechten en inhalen tijdens de races. We zijn vastberaden om Charles een winnende auto mee te geven, omdat we weten dat zijn kwaliteiten en toewijding het verschil kunnen maken.'

Ook Leclerc zelf is logischerwijs in de zevende hemel nu het nieuws officieel naar buiten is gekomen. 'Ik ben blij dat ik de komende jaren het pak van Ferrari mag blijven dragen. Racen voor dit team is een droom die ik al heb sinds ik drie was, en dit team voelt aan als mijn tweede familie. We hebben samen al veel bereikt: we hebben door dik en dun gevochten als één team de afgelopen vijf jaar. Maar ik weet zeker dat het beste nog moet komen en ik kan niet wachten tot het volgende seizoen van start gaat, om nog meer vooruitgang te boeken en iedere race competitief te zijn. Mijn droom blijft bestaan, en dat is het halen van een wereldtitel met Ferrari. Ik weet zeker dat ik, met de jaren die ik nog in het vooruitzicht heb, onze fans blij zal kunnen maken.'

Nieuwe lengte van contract nog onbekend

De kogel is dus na al die maanden door de kerk, maar één vraag blijft vooralsnog onbeantwoord. Ferrari heeft de verlenging van zijn contract namelijk wel aangekondigd , maar het is nog altijd niet bekend wanneer zijn nieuwe contract af zal lopen. Eerder ontstonden er al geruchten dat zijn nieuwe contract tot maar liefst 2029 zou lopen, maar daar maakte Ferrari tot dusver dus nog niets over bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws