Van der Zande voorspelt: 'Verstappen gaat heel dominant zijn' Formule 1
Formule 1

Van der Zande voorspelt: 'Verstappen gaat heel dominant zijn'

Van der Zande voorspelt: 'Verstappen gaat heel dominant zijn'

Coureur Renger van der Zande denkt dat teamgenoot Sergio Pérez ook komend seizoen weer de naaste belager van Max Verstappen zal zijn. De Mexicaan kende een moeizaam 2023-seizoen, maar sloot het jaar wel als tweede af. Achter de verwachte favorieten is het vooral de vraag welke achtervolgers een stap vooruit weten te zetten.

2023 ging voor zowel Red Bull Racing als voor Verstappen de boeken in als een van de dominantste seizoenen ooit. Verstappen pakte het ene na het andere record, en pakte uiteindelijk negentien overwinningen. Teamgenoot Pérez leverde vroeg in het seizoen bij aan het overwinningstotaal van 21 zeges voor het team, maar pakte op jaarbasis minder dan de helft van het aantal punten van Verstappen. Achter de ongenaakbare Nederlander was er vaak volop strijd tussen Pérez, Fernando Alonso, en de coureurs van Mercedes, Ferrari, en McLaren.

Van der Zande vermoedt meer Verstappen-dominantie

Bij voorspellingen voor het 2024-seizoen kopt Van der Zande de verwachte winnaar dan ook snel in: 'Ik denk dat de eerste heel makkelijk is. Max gaat natuurlijk winnen, en heel dominant zijn', aldus de analist van Ziggo Sport bij de DRS: De Race Show-podcast. 'Ik denk dat Sergio Pérez het wel weer goed gaat doen, beter dan vorig jaar, en minder fouten gaat maken. Ik verwacht dus dat hij weer voor de tweede plek gaat meedoen, maar dan op een steady manier', zo lijkt Van der Zande opnieuw op een ijzersterk Red Bull te rekenen.

Bij de uitdagers van Red Bull, en dan vooral van Pérez, kijkt Van der Zande niet zozeer naar Mercedes of Alonso. 'Verder hoop ik dat Ferrari aansluit, maar dat is meer omdat Ferrari erbij hoort, en ik denk dat McLaren het heel goed gaat doen. Ik zet Norris dan toch op drie. Oscar Piastri heeft het wel goed gedaan in zijn eerste jaar, echt goed gedaan, dus die gaat het ook wel iets beter doen, maar ik denk dat Norris gewoon de benchmark is. Hij heeft het gewoon onder controle, hij is gewoon heel goed.' Norris scoorde ruim twee keer zoveel punten als Piastri in 2023, en was sinds de upgrades in de zomer, op Verstappen na, de coureur met de meeste punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws