Voorzitter GP Barcelona maakt zich niet druk na komst GP Madrid: 'F1 in Catalonië houden' Formule 1
Formule 1

Voorzitter GP Barcelona maakt zich niet druk na komst GP Madrid: 'F1 in Catalonië houden'

Voorzitter GP Barcelona maakt zich niet druk na komst GP Madrid: 'F1 in Catalonië houden'

De Grand Prix van Madrid zal vanaf 2026 officieel op de kalender verschijnen, maar de organisatie van de Grand Prix in Barcelona gaat er niet vanuit dat de nieuwkomer een bedreiging zal vormen voor de huidige Spaanse race. Volgens Roger Torrent, de voorzitter van het Circuit de Barcelona, zijn er nog altijd gesprekken gaande tussen de organisatie en de Formule 1. De aankondiging van de ene Grand Prix hoeft voor de ander dus niets te betekenen volgens Torrent.

Het hing al langere tijd in de lucht, maar na een aantal maanden was het dan eindelijk zover: de Formule 1 heeft de Grand Prix van Madrid, die vanaf 2026 op de kalender zal verschijnen, inmiddels officieel aangekondigd. Het circuit zal bestaan uit traditionele delen, maar het grootste deel van de baan zal bestaan uit wegen die speciaal voor de gelegenheid omgetoverd worden tot circuit. Velen hebben daar een uitgesproken mening over, voornamelijk over het groeiende aantal races op stratencircuits ten koste van traditionele banen, maar op een andere plek in Spanje wordt er naar een heel ander aspect gekeken. De Grand Prix van Barcelona staat namelijk nog op losse schroeven, en de komst van een tweede Spaanse race kan misschien zelfs roet in het eten gaan gooien.

Voorzitter GP Barcelona maakt zich geen zorgen

Toch gaf voorzitter Torrent bij RAC1 aan dat hij zich nog geen zorgen maakt, omdat de gesprekken voor een verlenging van de Grand Prix van Barcelona nog in volle gang zijn. 'Ons contract loopt tot en met 2026 en er wordt, zoals Stefano Domenicali (F1-president, red.) al benadrukte, nog altijd gekeken naar een verlenging van het contract zodat we de Formule 1 nog een aantal jaar in Catalonië kunnen houden.' Toch lopen de gesprekken inmiddels al langere tijd en dus verwachten sommigen dat de tijd begint te dringen voor de Grand Prix van Barcelona, maar daar wil de voorzitter niets van horen. 'We praten al wel heel lang, maar we doen het gewoon op ons eigen tempo. De relatie tussen de Formule 1 en Catalonië wordt alleen door die twee partijen bepaald, dus we laten ons niet onder druk zetten en zullen er ook geen haast achter zetten.'

Domenicali liet eerder dus al blijken dat de komst van de Grand Prix van Madrid volledig los zal staan van de relatie met de organisatie en race in Barcelona, maar aan de andere kant vinden sommigen het ongeloofwaardig dat de Formule 1 twee races in Spanje wil organiseren binnen één jaar. Toch maakt Torrent zich weinig zorgen over de toekomst. 'We gaan alles met hernieuwde motivatie tegemoet en we hebben ook heel erg veel zin om de boel op het circuit te moderniseren en eens flink onder handen te nemen, dus we willen er gewoon weer een geweldig evenement van gaan maken. In 2024 organiseren we weer een evenement, en de relatie is simpelweg uitstekend als je het mij vraagt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws