Domenicali vreest niet voor vroegtijdig vertrek Verstappen: 'Hij is geboren in een auto' Formule 1
Formule 1

Domenicali vreest niet voor vroegtijdig vertrek Verstappen: 'Hij is geboren in een auto'

Domenicali vreest niet voor vroegtijdig vertrek Verstappen: 'Hij is geboren in een auto'

Stefano Domenicali verwacht en hoopt dat twee Formule 1-wereldkampioenen nog langer in de sport te bewonderen zijn. Tijdens het Grand Prix-weekend in Miami sprak de CEO van Liberty Media met Max Verstappen over zijn standpunten en Domenicali kan verzekeren dat de coureur van Red Bull Racing niet snel zal stoppen met racen. Lewis Hamilton heeft nog altijd geen contract voor volgend seizoen, maar Domenicali hoopt dat de zevenvoudig wereldkampioen spoedig zal bijtekenen.

Verstappen heeft in de afgelopen maanden vaker aangehaald dat hij na 2028 stopt of mogelijk zelfs eerder als de Formule 1 blijft experimenteren. De CEO van Liberty Media verwacht dat de Red Bull-rijder nog wel even te bewonderen zal zijn. 'Ik heb het besproken met Max (Verstappen, red.)', zegt Domenicali bij de Daily Mail. 'Hij zei dat hij van de sport hield en van wat hij deed. Hij is wereldkampioen en strijdt voor zijn derde titel. Hij is geboren in een auto. Ik zou zeggen dat hij waarschijnlijk langer zal blijven dan ik. Het is geen probleem.'

Domenicali: 'Hamilton wil droom van de achtste titel waarmaken'

Een andere wereldkampioen waar vraagtekens omheen staan, is Hamilton. Het contract van de Mercedes-coureur loopt aan het einde van dit jaar af en er is nog niks ondertekend. Domenicali hoopt wel dat dit gebeurt. 'Ik wil dat hij in de sport blijft, honderd procent. Ik wil Lewis (Hamilton, red.) geen advies geven, want dat zou respectloos zijn naar Toto (Wolff, red.). En Lewis heeft zoveel ervaring dat ik er zeker van ben dat hij mijn input niet nodig heeft, omdat hij weet wat hij wil.'

'Hij houdt van onze sport. Hij zit er al in sinds hij een kind was', vervolgt de Italiaan. De sport is Hamilton dan ook dankbaar voor zijn werk buiten de Formule 1. 'Nu wordt zijn rol in de Formule 1 groter dan die van een wereldkampioen, gezien zijn betrokkenheid bij veel dingen buiten de sport. Hij brengt ons naar nieuwe dimensies.' Toch zou één ding Hamilton moeten overtuigen. 'Zijn liefde is de Formule 1, en natuurlijk wil hij zijn droom waarmaken om de enige coureur te zijn die acht titels heeft gewonnen', aldus Domenicali.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws