Kalff veegt de vloer aan met 'tweede rijder' Leclerc: 'Hij is niet de leider van Ferrari' Formule 1
Formule 1

Kalff veegt de vloer aan met 'tweede rijder' Leclerc: 'Hij is niet de leider van Ferrari'

Kalff veegt de vloer aan met 'tweede rijder' Leclerc: 'Hij is niet de leider van Ferrari'

Allard Kalff heeft in zijn analyse na de Grand Prix van Hongarije geen spaan heel gelaten van Charles Leclerc. De Monegask stond zeer teleurgesteld voor de camera en was daarbij kritisch op zijn team, maar de analist vindt dat de Ferrari-coureur het heft in handen had moeten nemen. Hij wijst daarbij naar Carlos Sainz, die wel zelf de calls maakt en duidelijk aan het team laat merken wat hij wil.

Na het interview van Leclerc met Viaplay stak Kalff van wal. 'Aldus de tweede rijder van Ferrari. Als je namelijk ook de radio hoort, zegt Carlos Sainz over de radio ik wil die zachte band, ik wil die harde band niet. Hij staat daar met een gezicht als een oorwurm, staat hij Stephane te woord, wil eigenlijk gewoon naar huis want het is allemaal misgegaan. Hij zit in die auto, hij moet de beslissing nemen, hij is niet de leider van Ferrari.'

De Nederlander ziet dan ook veel meer een leider in Sainz, die wel zijn eigen race bij de hoorns vat. 'Hij is wat mij betreft meer een tweede rijder dan dat Sainz is, ondanks het feit dat hij waarschijnlijk harder gaat en zeker dat hij meer punten heeft, maar qua persoonlijkheid heb ik helemaal niets met die man. Hij wil toch wereldkampioen worden? En hij laat het allemaal bij Ferrari, waarvan we weten dat ze het altijd verkeerd doen.'

Kalff is zeker nog niet klaar, want hij laat nog duidelijker merken waarom hij vindt dat de Spanjaard het veel beter aanpakt dan de Monegask. 'Ik kan daar helemaal niets mee met zo'n man. Dan heb ik liever een Sainz die dat in eigen hand neemt, en het dan misschien ook wel eens fout doet maar dan doe je het zelf verkeerd, jij zit in die auto', aldus de analist, die stelt dat Leclerc meer moet doen om zijn eigen race te maken.

Ferrari de weg kwijt

Ho-Pin Tung zag ook dat Ferrari zelf er een puinhoop van maakte, en hij weed dat vooral aan de andere omstandigheden die de baan kende op de zaterdag en zondag. 'De omstandigheden veranderen en Ferrari is ineens de weg kwijt. Op vrijdag waren ze super dominant, en het wordt kouder op de baan en ze zijn het volledig kwijt in een keer', aldus de analist, die daarbij ook Imola als voorbeeld aanhaalde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws