Jos Verstappen blij met Verstappen en Red Bull: 'Tot in perfectie uitgevoerd' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen blij met Verstappen en Red Bull: 'Tot in perfectie uitgevoerd'

Jos Verstappen blij met Verstappen en Red Bull: 'Tot in perfectie uitgevoerd'

Jos Verstappen zag een perfecte samenwerking tussen Max Verstappen en Red Bull Racing in Hongarije uitmonden in een overwinning. Verstappen zit op een topniveau, en ook zijn renstal levert vrijwel elk weekend goed werk. Daarom heeft zijn vader niets te klagen en kan hij enkel lovend spreken over hoe Verstappen zich vanaf P10 naar P1 werkte op de Hungaroring.

'Nou, ik heb niets gedaan, maar Max heeft fantastisch werk geleverd', zo steekt de oud-Arrows-coureur van wal in gesprek met Viaplay na afloop van de wedstrijd. 'Ik hoef hem niets te zeggen, hij begrijpt het zelf. We hadden een goede raceauto en ik ben, zoals altijd, trots', voegt hij daaraan toe. Tevredenheid heerst in kamp Verstappen.

Jos blij met Red Bull

Verstappen wist, op een spin na, een nagenoeg perfecte race te verrijden. Met name omdat hij in het middenveld startte, was het beslist geen gemakkelijk zege voor hem. Jos Verstappen: 'Dit laat maar weer zien dat, wanneer je als tiende start, het geen verloren race hoeft te zijn. De strategie van het team was top. En Verstappen voert het dan tot in de perfectie uit.'

'Hoe hij de andere coureurs passeert, het lijkt soms zo makkelijk. En dat hij dan zelf zegt dat hij op die zachte banden wil starten, laat zien hoe sterk hij in zijn schoenen staat', benadrukt zijn vader. In eerste instantie wilde Red Bull de race beginnen op de harde band, maar tijdens zijn verkenningsronde kwam de Limburger erachter dat hij deze set nooit op tijd op temperatuur zou krijgen.

Verstappen sr. waakt voor hoogmoed

Ondanks dat het gat in de titelstrijd groot is, en er nog maar negen Grands Prix op de agenda staan, wil Verstappen senior nog niet dromen van die tweede wereldtitel. 'Details maken soms een groot verschil. Red Bull maakte dit weekeinde een grote stap van de vrijdag naar de zaterdag, maar in Oostenrijk gokten ze bijvoorbeeld verkeerd', herinnert hij zich in gesprek met De Telegraaf.

'Als je alles op voorhand weet, hadden ze het bij Ferrari wel anders gedaan. Onze beslissingen zijn ook niet altijd goed. Ja, wel minder vaak. Daarom staan we ook tachtig punten voor', concludeert hij. Ferrari zat er in Hongarije op strategisch gebied wederom naast, wat Verstappen toestond om het gat in het wereldkampioenschap te vergroten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws