Komatsu maakt goede eerste indruk bij Haas: 'Helpt gewoon dat we iemand hebben die zo technisch is' Formule 1
Formule 1

Komatsu maakt goede eerste indruk bij Haas: 'Helpt gewoon dat we iemand hebben die zo technisch is'

Komatsu maakt goede eerste indruk bij Haas: 'Helpt gewoon dat we iemand hebben die zo technisch is'

Haas-coureurs Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen zijn erg tevreden met hun nieuwe teambaas Ayao Komatsu. De Japanse ingenieur nam tijdens de afgelopen winterstop het stokje over van Guenther Steiner. Volgens zijn Haas-coureurs is het vooral fijn dat Komatsu op technisch gebied zoveel kennis heeft en al een goed begin heeft gemaakt met optimalisaties.

Komatsu werd tijdens de winterstop aangesteld als nieuwe teambaas, en volgde hiermee Steiner op. De Japanner is al sinds 2016 als Trackside Engineering Director werkzaam voor Haas, en heeft daardoor de nodige technische kennis in huis. Volgens Haas-coureur Hülkenberg geeft Komatsu op een heel andere manier leiding aan het team dan Steiner, wat vooral te maken heeft met zijn technische achtergrond.

'Hij is een totaal ander persoon met een ander karakter', vertelt Hülkenberg, tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Hij is een ingenieur met een andere achtergrond, en heeft veel ervaring en kennis. Ingenieurs kunnen hem geen bullshit verkopen. Niemand kan hem bullshit verkopen, omdat hij weet wat er gaande is. Hij bekijkt de dingen vanuit een technische oogpunt. Wat hij tot nu toe heeft gedaan qua herstructurering van de technische afdeling ziet er goed uit. Hij probeert de structuur en dat wat we nu al hebben te optimaliseren, en dat is ook zijn taak.'

Magnussen lovend over Komatsu als leider

Ook teamgenoot Magnussen heeft lovende woorden over voor zijn nieuwe teambaas. 'Het helpt gewoon dat we iemand hebben die zo technisch is en veel weet van de engineering van een F1-auto', aldus de Deen. 'Hij komt uit de race engineering, hij leidde die groep en daar ben ik ook onderdeel van. We werken met aero, vehicle dynamics, systemen en ontwerpen. We betrekken alle verschillende afdelingen. Hij leidde die groep al en nu is hij eindverantwoordelijke. Iedereen merkt dat ze met iemand (Komatsu, red.) kunnen praten die ze voor hun gevoel begrijpt. Om als leider begrepen te worden, moet je eerst anderen begrijpen. Voor Ayao is dat met zijn ervaring een stuk eenvoudiger.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws