Krack weerlegt geruchten over toewijding Stroll: 'Crash laat zien dat hij het nog steeds kan' Formule 1
Formule 1

Krack weerlegt geruchten over toewijding Stroll: 'Crash laat zien dat hij het nog steeds kan'

Krack weerlegt geruchten over toewijding Stroll: 'Crash laat zien dat hij het nog steeds kan'

Dat het raceweekend in Singapore één groot drama zou worden voor het team van Aston Martin werd al snel duidelijk toen Lance Stroll met zijn auto tijdens de kwalificatie in de muur belandde. De Canadees kon daardoor niet van start gaan tijdens de race, maar volgens teambaas Mike Krack liet de crash van Stroll juist zien dat de coureur een toegewijde sporter is die telkens het randje op probeert te zoeken.

Het weekend van Stroll kwam al ongebruikelijk snel ten einde, want het team kon het niet op tijd voor elkaar krijgen de schade van zijn auto te repareren voor de start van de race. Stroll had zelf de nodige spierpijn overgehouden aan de harde klapper, dus verstandig zou een deelname aan een Formule 1-race, laat staan op het fysiek uitdagende Marina Bay Street Circuit, niet zijn. Aston Martin kon geen vervanger meer oproepen wegens de late terugtrekking en moest dus met één auto van start. Fernando Alonso, de teamgenoot van Stroll, kreeg ook te maken met de nodige pech en kon daardoor geen zoden aan de dijk zetten, dus Aston Martin zal maar al te blij zijn om Singapore achter zich te kunnen laten.

Crash van Stroll niet zo nadelig als het lijkt volgens Krack

Toch benadrukt de teambaas van Aston Martin tegenover Motorsport.com dat de crash van Stroll veel zegt over zijn gedrevenheid om het beste uit de auto te halen. Hij besloot op de limiet van de auto en de baan op te zoeken in de laatste bocht in een poging om tijd te winnen, en volgens Krack was dat een goede keuze. 'Het bewijst maar weer dat hij voor de volle honderd procent voor deze uitdaging gaat. Voor alle mensen die denken dat hij dat niet doet: als je met deze snelheid en op een manier als deze die laatste bocht instuurt, heb je echt wel de nodige toewijding.'

Volgens de Luxemburger liet Stroll met deze crash, hoe vreemd het dan ook mag klinken, zien dat hij nog steeds in zich heeft wat een goede Formule 1-coureur nodig heeft. 'Dit bewijst maar weer dat hij het nog altijd kan.' Eerder dit seizoen ontving de Canadees al terechte complimenten nadat hij met twee gebroken polsen, opgelopen tijdens een fietsincident, toch aan het Grand Prix-weekend in Bahrein wilde beginnen. Toch gaat het steeds slechter met de prestaties van Stroll, en gaan er momenteel zelfs geruchten rond dat hij zijn carrière als Formule 1-coureur niet meer ziet zitten.

Toch benadrukt Krack dat Stroll meer in zijn mars heeft dan men denkt. 'Hij is heel sterk, en zelfs veel sterker dan men vaak denkt. Na zijn crash voldeed hij gewoon aan zijn verplichtingen tegenover de media, en ik maak me nergens zorgen over. Het komt allemaal wel goed.' Volgens de officiële tests van de FIA had Stroll gewoon aan de start mogen verschijnen, maar Aston Martin hakte de knoop door en besloot hem geen deel te laten nemen.

Toch is er volgens Krack 'geen enkele kans aanwezig' dat Stroll de Grand Prix van Japan ook zal missen. 'Hij heeft over het algemeen spierpijn, maar tijdens dit soort incidenten span je al je spieren aan dus dat is een logisch gevolg. Als je heel hard traint in de sportschool krijg je hetzelfde effect, dan voel je je ook niet goed. Dus het is echt de juiste keuze geweest om hem klaar te stomen voor Japan.' De Luxemburger sluit af met een luid en duidelijk argument: 'Het belangrijkste is dat hij oké is en dat hij er zonder aanhoudende schade vanaf is gekomen. Al het andere komt later wel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws