Alonso ziet hoe alles fout ging in Singapore: 'Maar het is de eerste keer dat we geen punten scoren' Formule 1
Formule 1

Alonso ziet hoe alles fout ging in Singapore: 'Maar het is de eerste keer dat we geen punten scoren'

Alonso ziet hoe alles fout ging in Singapore: 'Maar het is de eerste keer dat we geen punten scoren'

Fernando Alonso had het enorm moeilijk in Singapore. De tweevoudig wereldkampioen leek nochtans ruime tijd op weg naar een aantal punten, maar keert toch met lege handen huiswaarts. Een tijdstraf van vijf seconden voor het overschrijden van de ingang van de pitsstraat hielp Alonso niet. Een zeldzame inschattingsfout hypothekeerde zijn race uiteindelijk volledig. Toch blijft de ervaren coureur positief voor de rest van het seizoen.

Het werd een weekend van tegenslag voor Aston Martin. Lance Stroll kwam niet aan de start van de Grand Prix door een stevige crash tijdens Q1 op zaterdag. Alonso klaagde er vandaag dan weer over dat zijn wagen onbestuurbaar was. 'Het was een extreem zware avond. Alles dat fout kon gaan, liep dan ook fout.' Toch bekijkt de Spanjaard het positief. 'Het is beter dat het allemaal in één keer gebeurt. Daarbij, mogen we ook niet vergeten dat dit het eerste weekend van het seizoen is waarin we geen punten scoren.'

'We begonnen aan het weekend met hoge verwachtingen', ging Alonso verder tegen Sky Sports. 'Maar Singapore is een heel uniek evenement.' Dat hebben ze ook bij Red Bull Racing aan den lijve ondervonden, maar in tegenstelling tot de Oostenrijkers wist de coureur van Aston Martin wél waar het probleem lag. 'De racesnelheid van de wagens wordt hier in Singapore vooral bepaald door de temperatuur van de banden. Misschien gingen we wel wat te hard', vroeg hij zich na afloop af.

Veel werk aan de winkel

Aston Martin en Alonso willen de teleurstelling van Singapore snel doorspoelen. Hun eerste kans om dat te doen, komt volgend weekend al in Japan, maar eerst moet het team bekijken wat er beter moet. 'We hebben veel om te onderzoeken', concludeerde Alonso. 'Hieruit kunnen we veel lessen trekken en ons verbeteren. We moeten beter worden. Dit weekend zo snel mogelijk vergeten is de boodschap. De focus gaat nu naar de volgende race in Suzuka.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws