Kravitz: 'Red Bull tegen onverwachte problemen aangelopen met sidepod-upgrade' Formule 1
Formule 1

Kravitz: 'Red Bull tegen onverwachte problemen aangelopen met sidepod-upgrade'

Kravitz: 'Red Bull tegen onverwachte problemen aangelopen met sidepod-upgrade'

Ted Kravitz vermoedt dat Red Bull Racing tegen problemen aangelopen is bij de introductie upgrades in Silverstone. Hij zag hoe de Oostenrijkse renstal halverwege de tweede vrije training aan de bolide van Sergio Pérez sleutelde, precies rondom het deel van de bolide dat voor de aankomende Grand Prix vernieuwd is.

'Ik denk dat ze onverwachte problemen tegengekomen zijn met die sidepod-upgrade', stelt de Sky Sports F1-presentator. Kravitz staat gedurende de sessies in de pitstraat en zit dus doorgaans met zijn neus bovenop de actie. Zodoende was de Engelsman dan ook een van de eerste verslaggevers die het opviel dat het bij het team van Max Verstappen niet helemaal op rolletjes liep. De Nederlander leek zelf overigens geen problemen te hebben naar aanleiding van de wijzigingen.

Kravitz verklapt wat hij gezien heeft: 'Pérez' bolide stond halfnaakt in de garage terwijl ze aan de achterkant de sidepods onder de loep namen.' Red Bulls wijzigingen brachten ze vooral aan aan de achterkant van de auto, rondom de motorkap en de uitlaat van de bolide. Adrian Newey ging daar voor een dunner en gestroomlijnder ontwerp rondom de ophanging, vermoedelijk om de luchtstromen richting de diffuser beter te accommoderen.

Red Bull ervaart gevolgen introductie upgrade

Kravitz lijkt zich niet al te veel zorgen te maken over het gesleutel van de Oostenrijkse renstal aan de auto van de Mexicaan. 'Ze waren plotseling van reparaties aan het uitvoeren. Dat krijg je als je onderdelen als de motorkap introduceert gedurende zo'n weekend', concludeert hij. Diverse andere teams zijn ook met upgrades gekomen, dus het hoeft niet de laatste keer te zijn dat we dit soort verhalen horen.

Denk maar eens aan Sebastian Vettel, die tegen het einde van de tweede vrije training de garage ingeduwd werd door Aston Martin. Hij zat vol vraagtekens in de cockpit en vroeg zijn team wat er aan de hand was. Er was iets mis met de vloer, maar de Heppenheimer had niet overmatig veel kerb gepakt gedurende zijn ronde. Ook daar zou een wijziging aan het materiaal dus de oorzaak kunnen zijn.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws