Verstappen uitgejoeld bij terugkeer naar Silverstone: 'Het is iets dat hij accepteert' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen uitgejoeld bij terugkeer naar Silverstone: 'Het is iets dat hij accepteert'

Verstappen uitgejoeld bij terugkeer naar Silverstone: 'Het is iets dat hij accepteert'

Christian Horner stelt dat Max Verstappen accepteert dat hij uitgejoeld wordt in Groot-Brittannië. De Nederlander vormde in 2021 de directe titelrivaal van Lewis Hamilton, die in zijn thuisland zeer populair is. Zodoende werd de Red Bull Racing-coureur niet warm verwelkomd toen hij zich op Silverstone meldde. Horner heeft er geen problemen mee en gaat ook in op de rel rondom de racistische uitlatingen van Nelson Piquet en Juri Vips van de afgelopen periode.

'Natuurlijk kan Lewis hier op enorm veel steun rekenen', meldt de Engelse teambaas als hem gevraagd wordt naar het gedrag van de Britse fans. Toen Verstappen zijn hoofd liet zien, kon hij niet rekenen op steun van de Engelsen. 'Volgend weekend verrijden wij een thuisrace in Oostenrijk en ik weet zeker dat wij dan de menigte aan onze zijde hebben met zo'n 30.000 Nederlandse fans. Zo werkt de sport en zo werkt een competitie.'

'Het is nooit fijn om uitgejoeld te worden en het is ongebruikelijk dat een Brits publiek dit doet', vervolgt Horner bij Sky Sports F1. 'Doorgaans waarderen ze alle coureurs, maar het is iets dat Verstappen accepteert. Hamilton is hier de favoriete coureur, en daar heb ik totaal geen problemen mee.' Ook Verstappen heeft zich niet uitgelaten over het feit dat hij blijkbaar niet welkom is op het Britse circuit.

Natuurlijk heeft het incident in 2021 tussen de regerend wereldkampioen en de Mercedes-coureur de reactie van het publiek teweeggebracht. Maar ook heeft Verstappens 'schoonvader' zich recentelijk negatief uitgelaten over Hamilton en gebruikte hij een racistische term. Dat kan ermee te maken hebben, al slaat Horner die suggestie in de wind: 'Verstappen heeft duidelijk gemaakt dat hij absoluut achter Hamilton staat, en niet alleen Hamilton, maar iedereen die te maken heeft met wat voor vorm van racisme of discriminatie dan ook.'

Red Bull geschokt door woorden van Piquet

'Allereerst zijn we geschokt door de woorden van Nelson (Piquet). Het is afkomstig van een interview van een tijdje geleden, en natuurlijk hadden wij een vergelijkbaar incident met een van onze junioren eind vorige week', aldus de Red Bull-topman. Het is een hot topic in de zin van dat Juri Vips, een van de junioren van Red Bull, de deur al werd gewezen wegens racistische uitlatingen voordat de oude beelden van Piquets commentaar opgedoken werden.

Red Bull besloot om geen bericht naar buiten te brengen naar aanleiding van de woorden van Piquet, en verklaart nu waarom: 'Wij hadden eerder die dag een bericht geplaatst over de acties van Juri, dus om dan daarna ook nog een bericht te plaatsen over Nelson Piquet..' Dat Red Bull de junior de laan uitstuurde naar aanleiding van het incident vonden ze voldoende bewijs dat ze racisme serieus nemen, en een volgend bericht over Piquet was volgens de Oostenrijkse renstal dus niet nodig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws