Kravitz ziet wat Hamilton bedoelt: 'Mensen gaan zich afvragen hoe Red Bull zoveel sneller kan zijn' Formule 1
Formule 1

Kravitz ziet wat Hamilton bedoelt: 'Mensen gaan zich afvragen hoe Red Bull zoveel sneller kan zijn'

Kravitz ziet wat Hamilton bedoelt: 'Mensen gaan zich afvragen hoe Red Bull zoveel sneller kan zijn'

Ted Kravitz kan zich wel vinden in de verbazing van Lewis Hamilton over de snelheid van Red Bull Racing. De RB19 was ook in Jeddah ongenaakbaar en sneed makkelijk door het veld. Aan kop kon Sergio Pérez de leiding behouden met twee vingers in de neus. Kravitz denkt dat mensen zich gaan afvragen hoe het kan dat de Oostenrijkse formatie zoveel sneller kan zijn dan iedereen op de grid.

De zevenvoudig wereldkampioen werd tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië al vrij vroeg in de race ingehaald door Max Verstappen die vanaf P15 kwam. Voor de Nederlander was het gemakkelijk om iedereen in te halen. Hij wachtte tot het rechte stuk, opende de DRS en hij vloog Hamilton voorbij. De Brit kon niet begrijpen hoe het kwam dat de RB19 zo ongelooflijk snel was. Daar sluit pitlane reporter Kravitz zich bij aan. 'A, Hamilton heeft gelijk, en B, waar hij naar wijst is het gemak waarmee Max Verstappen hem voorbij ging op het rechte stuk nadat hij de DRS opende', zegt Kravitz bij Sky Sports.

'Wat Lewis (Hamilton, red.) zegt, is dat hij nog nooit heeft gezien hoe iemand zoveel snelheid won door de DRS-vleugel te openen', gaat de Brit verder. 'Hij (Hamilton, red.) begreep gewoon niet hoe dat mogelijk was.' Red Bull werd al vroeg in het weekend van Jeddah aangewezen als de favoriet voor de overwinning. Op de rechte stukken liep de RB19 zo'n zes kilometer per uur harder dan de bolide van Ferrari, en was Red Bull zeker dertien kilometer per uur sneller dan Aston Martin. Op de rechte stukken had de Oostenrijkse renstal dus een behoorlijk voordeel, en dat kwam zeker ten goede op het Jeddah Corniche Circuit.

'Hoe kunnen ze zo'n 32 kilometer per uur sneller zijn op het rechte stuk dan iedereen?'

De topsnelheid van de bolide met de stier verbaasde iedereen, ook Kravitz. 'Er zijn veel interessante technische aspecten in de Formule 1', gaat de Brit verder. 'Veel mensen zullen kijken naar de Red Bull en zich afvragen: hoe is het mogelijk dat ze zo'n 32 kilometer weten te winnen op de rechte stukken ten opzichte van alle andere teams?', sluit Kravitz af. De pitreporter keek dus met hetzelfde ongeloof toe als de zevenvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws