Wolff oneens over kritiek op Red Bull: 'Heb dit ook gehoord tussen 2014 en 2021' Formule 1
Formule 1

Wolff oneens over kritiek op Red Bull: 'Heb dit ook gehoord tussen 2014 en 2021'

Wolff oneens over kritiek op Red Bull: 'Heb dit ook gehoord tussen 2014 en 2021'

Toto Wolff denkt dat Red Bull Racing het succes en de huidige dominantie verdient. De teambaas was zelf onderdeel van het succesverhaal van Mercedes toen het team acht constructeurskampioenschappen achter elkaar wist te winnen. Wolff weet dat Mercedes er alles aan moet doen om het gat naar Red Bull te dichten. De eerste voortekenen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië waren in ieder geval positief in de ogen van de Oostenrijker.

Red Bull kent een uitstekende start van het seizoen en niemand lijkt het team af te kunnen stoppen. Bij Mercedes weet men hoe het werkt in de Formule 1. 'Het is een meritocratie in deze sport', geeft Wolff toe bij RaceFans. 'Het is misschien niet geweldig voor de show dat dezelfde mannen altijd winnen, maar het komt omdat zij goed werk hebben geleverd en wij niet. We hopen allemaal op een goede entertainmentfactor en het is onze plicht om met alles wat we hebben de achterstand in te halen.'

'Ik herinner me dat ik dit ook gehoord heb tussen 2014 en 2021. En wat de sport zo bijzonder maakt, is dat je hard moet werken om te winnen en het dan ook verdient', vervolgt Mercedes-teambaas. De Duitse renstal heeft nu nog niet de auto om te vechten met Red Bull. Voorlopig denkt Wolff dat de dominantie van Red Bull nog wel even voort zal duren. 'Dat is misschien niet goed vanuit commercieel oogpunt, maar het is wat de Formule 1 zo bijzonder maakt.'

Wolff: 'Directe concurrent is qua performance ver weg'

De inhaalslag die Mercedes moet maken, is behoorlijk en het team wil dit waarschijnlijk gaan doen met een nieuw concept. Lewis Hamilton klaagt veel over het concept van de W14 en dat het over een andere boeg moet, is ook bij de rest van het team duidelijk. 'De directe concurrent is qua performance ver weg en dat is niet iets dat gemakkelijk te achterhalen zal zijn. Maar in de race hebben we gezien dat onze ontwikkeling in de richting gaat die we wilden dat het zou gaan', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws