Kwalificatieduels | Piastri slaat terug, Hülkenberg breidt voorsprong uit Formule 1
Formule 1

Kwalificatieduels | Piastri slaat terug, Hülkenberg breidt voorsprong uit

Kwalificatieduels | Piastri slaat terug, Hülkenberg breidt voorsprong uit

Een aantal nieuwelingen heeft in Saoedi-Arabie goede zaken gedaan in de kwalificatiestrijd met hun teamgenoot. Oscar Piastri wist Lando Norris te snel af te zijn en trekt daarmee de stand weer gelijk, terwijl Nico Hülkenberg vooralsnog bewijst een gouden zet te zijn voor Guenther Steiner en de zijnen, want hij verslaat voor de tweede keer op rij teamgenoot Kevin Magnussen.

Sergio Pérez profiteert van het wegvallen van Max Verstappen, en wist daardoor de stand gelijk te trekken. Carlos Sainz slaagde daar niet in bij Ferrari, want Charles Leclerc wist de Spanjaard opnieuw te snel af te zijn. Zo lijkt de verhouding daar de lijn van vorig seizoen door te trekken, toen de Monegask ook regelmatig sneller was dan zijn teamgenoot.

Niet alleen Verstappen moest het afleggen tegen zijn teamgenoot, ook De Vries wist zijn teamgenoot niet te verschalken. Yuki Tsunoda was wederom sneller, al bleef de schade ditmaal beperkt tot drie tienden. Desondanks zal de Nederlander toch een tandje moeten bijschakelen wil hij het de Japanner echt moeilijk gaan maken dit seizoen.

Nieuwelingen presteren naar behoren

Twee andere nieuwkomers deden het dus naar behoren, want Piastri wist de top tien te halen terwijl Norris niet eens door het eerste deel kwam, al kampte de Brit wel met schade nadat hij een muur geraakt had. Ook Hülkenberg lijkt zich goed te voelen bij zijn comeback, want de Duitser verslaat voor de tweede maal Magnussen en laat zien direct weer op niveau te zijn in de Formule 1.

Bekijk hier de volledige stand in de kwalificatieduels

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws