Lammers: 'Denk dat je het verschil tussen Verstappen en Pérez in Miami door de helft moet delen' Formule 1
Formule 1

Lammers: 'Denk dat je het verschil tussen Verstappen en Pérez in Miami door de helft moet delen'

Lammers: 'Denk dat je het verschil tussen Verstappen en Pérez in Miami door de helft moet delen'

Jan Lammers en Jeroen Bleekemolen denken dat Max Verstappen nog altijd het voordeel heeft ten opzichte van teamgenoot Sergio Pérez. Desondanks verschillen beide mannen van mening over het gat tussen beide rijders van Red Bull Racing. Bleekemolen denkt dat het gat nog altijd groot is tussen beide Red Bull-rijders, terwijl Lammers denkt dat Pérez het gat in het afgelopen jaar heeft weten te halveren.

Pérez is op dit moment de enige coureur die enige bedreiging vormt voor Verstappen. Bleekemolen denkt echter dat Verstappen duidelijk een streepje voor heeft. 'Ik denk dat de verhoudingen heel duidelijk zijn, maar we hadden in Bakoe ineens twee overwinningen van Pérez', zegt de coureur bij de NOS-podcast. 'Toen ging hij er in één keer in geloven. Hij zei dat hij pech had gehad en al eerste had kunnen staan, maar dan vergeet hij dat Verstappen ook pech heeft gehad. Als je een race zoals Miami ziet, dan zie je welk verschil Verstappen maakt als hij een topweekend heeft.'

'Zelfs als Verstappen een normaal weekend heeft, is hij minimaal net zo snel', vervolgt Bleekemolen. De coureur denkt dan ook dat de kansen voor Pérez niet heel groot zullen zijn voor de rest van het seizoen. Al weet de Nederlander ook dat het raar kan lopen gedurende een jaar. 'Normaal zal je zeggen dat hij kansloos is, maar als Verstappen twee of drie keer uitvalt dan kan het met de huidige puntentelling in de Formule 1 ook hard gaan.'

Lammers ziet het gat tussen Verstappen en Pérez verkleinen

Lammers is van mening dat Red Bull momenteel goed omgaat met de verhoudingen tussen beide rijders. Het feit dat Pérez verbeterd is, zorgt voor een spannende strijd. 'Ik denk dat we het verschil dat we tussen Max en Pérez gezien hebben in Miami door de helft moeten delen. Pérez vertrok gewoon niet op de goede banden. Als er vorig jaar sprake was van een verschil van drie tienden, dan is dat verschil nu nog anderhalf of twee tienden', concludeert Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws