Horner onder de indruk van mentale capaciteit Verstappen: 'Dat is behoorlijk fenomenaal' Formule 1
Formule 1

Horner onder de indruk van mentale capaciteit Verstappen: 'Dat is behoorlijk fenomenaal'

Horner onder de indruk van mentale capaciteit Verstappen: 'Dat is behoorlijk fenomenaal'

Christian Horner is onder de indruk van de mentale capaciteiten van de huidige Formule 1-coureurs. De teambaas van Red Bull Racing vindt het knap dat coureurs als Max Verstappen tijdens een race met verschillende zaken tegelijk bezig kunnen zijn. Daar was het talent van Horner tijdens zijn eigen racecarrière te beperkt voor, waardoor hij al vroeg besloot te stoppen. Wel was hij, naar eigen zeggen, beter achter het stuur dan de huidige teambaas van Mercedes.

Vorig Grand Prix-weekend waren er voldoende voorbeelden van coureurs die met andere zaken bezig waren dan alleen het racen. Verstappen hield zich vooral bezig met zijn eigen strategie. 'Hij geeft commentaar op wat er in de race gebeurt en begint dan een discussie met zijn race-ingenieur over of ze de voorvleugel hebben gecontroleerd voor zijn volgende pitstop', zegt Horner bij The Financial Times. 'En zijn ingenieur zei: Bestuur jij nou de auto, laat mij het ingenieurswerk doen. Dus de capaciteit die ze hebben om te opereren terwijl ze met ongelooflijke snelheden rijden, is behoorlijk fenomenaal.'

Horner: 'Vond het gewoon dom om door te gaan'

Voordat de Brit begon aan zijn carrière als teambaas, was hij zelf nog achter het stuur te vinden. Horner schopte het tot de Formule 3000, maar stapte al redelijk snel uit de auto van zijn eigen team. De nog jonge Horner besloot om echt aan het roer te gaan staan van het team van Arden en vanaf dat moment is alles heel erg snel gegaan. In 2004 won Arden de titel en had Horner een aanbod op zak van Helmut Marko, die hem graag als teambaas van Red Bull zag.

De reden dat Horner stopte met racen, is redelijk simpel. 'Ik erkende dat mijn talent relatief beperkt was en ik was niet bereid om risico's te nemen. Er was een ingebouwd zelfbehoud en ik vond het gewoon dom om door te gaan als er een vangrail is en je jezelf echt pijn kunt doen.' In zijn tijd als coureur vocht de Red Bull-teambaas ook al met Toto Wolff, terwijl er nu vooral politieke spelletjes tussen de twee teambazen zijn. 'Nou ja, ik heb natuurlijk geracet en Toto heeft meegedaan', aldus een grappende Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws