Lammers legt uit hoe Verstappen de rest de baas is: 'Dat maakt hem zo bijzonder' Formule 1
Formule 1

Lammers legt uit hoe Verstappen de rest de baas is: 'Dat maakt hem zo bijzonder'

Lammers legt uit hoe Verstappen de rest de baas is: 'Dat maakt hem zo bijzonder'

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers is van mening dat het piekniveau van Max Verstappen niet zoveel hoger zal liggen dan het piekniveau van de concurrentie, maar dat de Limburger vooral het verschil maakt met zijn constantheid. Lammers deed daarnaast een voorzichtige voorspelling voor 2024 in de DRS: De Race Show-podcast.

Lammers was zelf van 1979 tot en met 1982 actief in de Formule 1, met een sensationele comeback in 1992, tien jaar later. Naast dat bijzonder record is ook de vierde startplek in 1980 in Long Beach een hoogtepunt van de Zandvoorter, die vanwege technische problemen niet lang uitzicht had op een puntenpositie. Ruim veertig jaar later is Lammers actief als sportief directeur van de Grand Prix van Nederland, werkt hij als Formule 1-analist voor de NOS, en coacht hij zijn getalenteerde zoon, René Lammers.

Dat het wereldje wel flink veranderd is zijn zijn eigen Formule 1-pensioen, blijkt al snel uit de woorden van de 67-jarige. 'Ik heb tijdens de Grand Prix van Las Vegas met Jos even bijgekletst, en hij zei ten eerste dat hij zich helemaal niet meer met de afstelling van Max bemoeit, maar hij zei ook dat hij af en toe niet eens meer begrijpt waar ze het over hebben', zo verwijst Lammers naar het veranderde jargon. 'Ze hebben het over dingen als rotatie, en noem maar op. Daar hadden we het vroeger op een andere manier over. Het is nu veel meer to the point', beseft Lammers, die verder aangeeft dat de sport veel professioneler geworden is, en coureurs steeds vaker hun sessies volgens een vast protocol afwerken.

Voorspellingen voor 2024-seizoen

Lammers blikte daarnaast vooruit op het komende Formule 1-seizoen, dat dit jaar al eind februari van start zal gaan met de vrije trainingen in Bahrein. 'Je weet dat degene met de beste auto vaak wereldkampioen wordt, dus de grootste vraag is welke combinatie het sterkste zal zijn. Als je het op zeker wil spelen, dan wordt het Max, Lando Norris, en Charles Leclerc', voorspelt Lammers, met een slag om de arm. 'Maar goed, je weet bij voorbaat al dat je uit je nek kletst, want voor hetzelfde geld krijgt Mercedes het opeens voor elkaar. Het is dus allemaal een beetje gokken.'

'Ik denk dat Lando Norris op zijn beste dag net zo goed zal zijn als Max op zijn beste dag', voegt Lammers toe. 'Op hun beste dag zijn al die rijders heel vergelijkbaar. Dat hebben we vaak genoeg gezien, met Daniel Ricciardo en met Sergio Pérez, en ook met Lewis Hamilton, dat ze opeens heel dicht bij elkaar zitten. Max is sowieso wel een maatje groter waarschijnlijk, maar wat Max zo bijzonder maakt, is dat hij die beste dag iedere race en iedere dag weer voor elkaar krijgt. Dat is het grootste verschil', concludeert de oud-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws