Las Vegas voor Russell grootste kansspel van het seizoen: 'Eerste vijf ronden wordt een drama' Formule 1
Formule 1

Las Vegas voor Russell grootste kansspel van het seizoen: 'Eerste vijf ronden wordt een drama'

Las Vegas voor Russell grootste kansspel van het seizoen: 'Eerste vijf ronden wordt een drama'

George Russell denkt dat de Grand Prix van Las Vegas het grootste kansspel van het seizoen gaat worden omdat niemand weet hoe het zal verlopen met de banden. Daarom denkt de Brit dat de openingsfase van de race in de straten van Nevada een drama gaan worden. Veel coureurs hadden last van graining, en dat wordt vermoedelijk in de race alleen maar erger.

Russell kwalificeerde zich als vierde in Las Vegas en zal de race aanvangen vanaf P3 vanwege de gridstraf van Carlos Sainz. De Brit maakte zich niet zo'n zorgen over de kwalificatie, hij maakt zich meer zorgen over de race van zaterdagavond. Het wordt nog wat kouder, dus wordt het een grote gok met de banden. 'Achter deze race staat het grootste vraagteken van het jaar', kaart Russell aan in gesprek met Motorsport.com. 'We hebben bij alle teams heel veel graining waargenomen. Zonder graining zou en eenstopper makkelijk moeten kunnen', gaat Russell verder.

Pirelli maakte zich voorafgaand aan het weekend in Las Vegas ook erg druk over de banden, maar lijkt nu wel relaxed te zijn. Het is dus aan teams om ook geen paniek te hebben over de strategie. 'Zodra de banden gaan grainen, moet je gewoon naar binnen. Ik denk niet dat we meer dan twaalf rondes op een set kunnen rijden, dus dat wordt een heel grote uitdaging', zegt de enkelvoudig Grand Prix-winnaar. 'De baan is in de laatste ronden waarschijnlijk zo'n drie seconden sneller, misschien zelfs meer, dan in de openingsfase. Het wordt een drama om op de baan te rijden in de eerste vijf ronden.'

Graining is amper te stoppen: 'Het is kantje boord'

Er is ook niet echt een manier om graining te voorkomen, aldus Russell. 'Je kan wat langzamer gaan rijden, maar dan kloppen de anderen op je deur', zegt de Brit. 'We weten min of meer wel in welke bochten we moeten managen, maar in de ene run had ik last van de voorbanden, en in de andere run van mijn achterbanden. Het is echt kantje boord.' Het enige team dat er niet zoveel last van leek te hebben was Ferrari. 'Zij lijken een klasse apart, ze hebben geen graining gehad, en ze zijn supersnel met veel brandstof aan boord', merkt Russell op. 'Maar zodra de grip toeneemt, kunnen we in de eerste stint al graining zien, maar vervolgens wordt dat in de tweede en derde stint niet meer', sluit Russell af.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws