Le Goff waardeert steun voor De Vries: 'Die fout heeft het Nederlandse publiek niet gemaakt' Formule 1
Formule 1

Le Goff waardeert steun voor De Vries: 'Die fout heeft het Nederlandse publiek niet gemaakt'

Le Goff waardeert steun voor De Vries: 'Die fout heeft het Nederlandse publiek niet gemaakt'

Guillaume Le Goff, de manager van zowel Nyck de Vries als Pierre Gasly, is blij dat de Nederlandse fans de nieuwe coureur van AlphaTauri al in hun armen hebben gesloten. Le Goff was bang dat er voor de fans geen ruimte meer was voor een tweede Nederlandse coureur na het succes van Max Verstappen. Toch ziet de manager dat de fans nog voor de overstap van De Vries naar de Formule 1 de verrichtingen van de coureur op de voet volgden. Nu moet De Vries het natuurlijk laten zien in de koningsklasse van de autosport.

De Nederlandse markt is in de afgelopen jaren alleen nog maar gegroeid. Le Goff was bang dat er echter geen plek zou zijn voor De Vries. 'Het is mooi om te zien dat er zoveel aandacht voor de Formule 1 is in Nederland, wat natuurlijk vooral aan Max te danken is', zegt de Fransman bij Motorsport.com. 'Toen we nadachten over hoe we Nyck moesten positioneren en hoe men in Nederland tegen Nyck aan zou kijken, waren we eigenlijk bang dat er misschien geen ruimte zou zijn voor een tweede Nederlandse F1-coureur. Omdat Max zo groot is.'

Le Goff is echter positief verrast door de reactie vanuit Nederland. Bovendien zag de manager van De Vries dat de Nederlandse fans duidelijk wisten wat het verhaal van de coureur was voordat hij de kans kreeg in de Formule 1. 'Hij heeft er zo voor hard gewerkt, heeft alles gedaan om een kans te krijgen en heeft zijn hoofd nooit laten hangen. De waardering van het grote publiek komt pas als een coureur de Formule 1 haalt. Die fout heeft het Nederlandse publiek niet met Nyck gemaakt. Dat vond ik heel mooi om te zien.'

Le Goff: 'Drie dingen van belang voor De Vries'

Voor AlphaTauri wordt 2023 een belangrijk jaar. De verhoudingen voor het nieuwe seizoen zijn echter nog onduidelijk. 'We hebben natuurlijk alleen nog maar getest. Niemand weet waar we staan in de pikorde. We moeten afwachten en kijken waar de auto na de eerste kwalificatie staat.' Wel heeft Le Goff een duidelijk doel voor ogen voor zijn coureur. 'Er zijn drie dingen die van belang zijn voor Nyck in zijn eerste jaar: consistent zijn, niet crashen en minimaal net zo goed zijn als je teammaat', aldus Le Goff.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws