Leclerc baalt van kwalificatie in Canada: 'We snappen het nog niet' Formule 1
Formule 1

Leclerc baalt van kwalificatie in Canada: 'We snappen het nog niet'

Leclerc baalt van kwalificatie in Canada: 'We snappen het nog niet'

Tijdens het afgelopen raceweekend in zijn thuisland Monaco wist Ferrari-coureur Charles Leclerc de raceoverwinning nog op zijn naam te schrijven. De coureur vertelde eerder dat hij flink feest heeft gevierd naderhand. Helaas is er in Canada geen reden meer voor Leclerc om te feesten. De coureur lag er samen met teamgenoot Carlos Sainz al in Q2 uit. De Monegask zette een elfde rondetijd van 1:12,691 neer. Aan Sky Sports vertelt de coureur wat er aan de auto en zijn optreden mankeerde.

Leclerc heeft wel een idee waar het tegenvallende optreden tijdens de kwalificatie door veroorzaakt werd. 'Ik denk dat het grootste probleem was dat we zo langzaam waren', vertelt hij. Tijdens de sessie klaagde de coureur over de boordradio al over de snelheid van zijn auto. 'Elke keer dat het droog was op de baan waren we nergens dit weekend.'

Geen goed gevoel

Het team van Ferrari besloot om beide coureurs aan het begin van Q2 op een set nieuwe banden naar buiten te sturen. Dit werd gedaan in de overtuiging dat het aan het begin van de sessie zou gaan regenen. Die regen kwam alleen niet. 'We hebben een nieuwe set banden aan het begin van de sessie onder de auto gezet. De laatste set zou voor Q3 zijn. We moeten ernaar gaan kijken', vertelt Leclerc. Teamgenoot Sainz had met hetzelfde probleem te maken. Het gat tussen de twee coureurs was erg klein en bedroeg slechts 0,037 seconden. Het gat tussen Leclerc en Alexander Albon (die als tiende doorging naar Q1) bedroeg 0,206 seconden.

De Monegask zegt dat het team geen idee heeft waarom de auto zo langzaam was tijdens de kwalificatie. 'We snappen het nog niet. We moeten daarnaar gaan kijken, want sinds de derde vrije training zijn we nergens.' Wanneer hem wordt gevraagd hoe de auto aanvoelt, heeft Leclerc een duidelijk antwoord. 'De auto voelt slecht aan. Hij voelt gewoon slecht aan. Er is absoluut geen grip.' Dat er geen grip is hangt samen met een van de, volgens Leclerc, grootste problemen die de auto momenteel heeft. 'De banden voelen nooit aan alsof ze er klaar voor zijn. Dat is ons grootste probleem, denk ik.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws