Leclerc betreurt crash tussen Verstappen en Russell: 'Zonder safetycar had ik gewonnen' Formule 1
Formule 1

Leclerc betreurt crash tussen Verstappen en Russell: 'Zonder safetycar had ik gewonnen'

Leclerc betreurt crash tussen Verstappen en Russell: 'Zonder safetycar had ik gewonnen'

Charles Leclerc vindt het jammer dat hij de Grand Prix van Las Vegas niet heeft weten te winnen en hij betreurt vooral de laatste safetycar. De coureur van Ferrari stelt dat hij had gewonnen als Max Verstappen en George Russell niet tegen elkaar aan waren gereden. Desondanks ziet Leclerc vooral de positieve punten van zijn tweede plek in Las Vegas. Nu heeft Ferrari nog iets om voor te vechten in de laatste race in Abu Dhabi.

Leclerc begon voor de vijfde keer dit seizoen vanaf poleposition en wist deze opnieuw niet te verzilveren. Bij de start was hij zijn positie al direct kwijt aan Verstappen, al moest de Red Bull Racing-rijder dat bekopen met een tijdstraf van vijf seconden. Beide coureurs schoten van de baan door de inhaalactie van Verstappen, waar Leclerc niet al te blij mee was. Toen liet de Ferrari-bolide een uitstekende snelheid zien op de mediums, waardoor een zege zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Leclerc is dan ook tevreden met zijn race, al werkten de safetycars niet in zijn voordeel. 'Ik vond de laatste ronde mooi. Zonder de safetycar hadden we de race wel gewonnen. Daar hadden we de pace ook voor', geeft de Monegask aan bij Viaplay. Bij de tweede herstart was het echter onbegonnen werk voor Leclerc, al wist hij toch de tweede plek te veroveren na een stevig gevecht met Pérez. 'Het was gewoon onmogelijk om de gebruikte banden weer op te starten na de herstart. Het was wel een mooie race met Pérez, want ik wist dat het op de laatste ronde zou uitkomen. Ik ging ervoor en het was een mooie inhaalactie.'

Leclerc begrijpt keuze Verstappen

Na de race werden de twee Red Bull-coureurs en Leclerc in een limousine gestopt om naar het podium te gaan. Daar kon Leclerc voor het eerst met Verstappen praten over het incident in de eerste ronde. De Ferrari-rijder begrijpt dat Verstappen het risico nam. 'Hij heeft niks te verliezen. Het is allemaal al goed. Ik heb al gesproken met Max en hij heeft zich verontschuldigd. Hij moest die actie wel doorzetten op een gegeven moment. Ik wist dan ook dat hij wijd zou gaan en ik dus ook. De straf was dan ook terecht.'

Ferrari richt vizier op tweede plek

Voor Ferrari is de tweede plek van Leclerc en de zesde plek van Carlos Sainz heel erg goed nieuws. 'Er zijn veel positieve punten dit weekend, maar ik denk dat het grootste positieve punt dat ik uit dit weekend moet halen, is dat we vier punten verwijderd zijn van Mercedes', zegt Leclerc bij F1TV. Een tweede plek in het kampioenschap is dus reëel voor de Italiaanse renstal. 'Ik ben volledig gemotiveerd om een geweldig weekend in Abu Dhabi te hebben en hopelijk als tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap', aldus een strijdvaardige Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws