Pérez ondanks verloren plek tevreden: 'Trots dat ik dit seizoen niet mentaal gebroken ben' Formule 1
Formule 1

Pérez ondanks verloren plek tevreden: 'Trots dat ik dit seizoen niet mentaal gebroken ben'

Pérez ondanks verloren plek tevreden: 'Trots dat ik dit seizoen niet mentaal gebroken ben'

Net als in Brazilië verloor Sergio Pérez een positie in de laatste ronde van de race, maar in Las Vegas was het wel genoeg voor zijn eerste podiumplek in zeven races tijd. Daarmee heeft de Mexicaan voldoende gedaan om zeker te zijn van de tweede plek in het coureurskampioenschap. Pérez is dan ook trots op het feit dat hij zich in 2023 staande heeft weten te houden.

Pérez startte als elfde, en moest na de eerste ronde al zijn voorvleugel laten vervangen na een touché met Valtteri Bottas. Een goed eerste deel van de race, in combinatie een gunstige safetycar zorgde ervoor dat hij halverwege met verse banden tweede lag. Max Verstappen bleek een maatje te groot te zijn, maar lange tijd leek hij Charles Leclerc te gaan verslaan.

De Ferrari-coureur kwam echter in de laatste ronde nog knap langszij: 'Ik kwam gewoon topsnelheid tekort. Ik had niet verwacht dat Charles daar zou zitten', zo is Pérez schuldbewust in gesprek met Viaplay. 'Daar schrok ik behoorlijk van, dat ik hem naast me zag. Ik wilde niet aan de binnenkant gaan zitten om te verdedigen, omdat ik dacht dat Charles geen kans zou hebben, en aan de binnenkant is het erg hobbelig. Ik maakte me vooral druk om het blokkeren van de voorbanden, want ik blokkeerde daar een paar ronden eerder.'

De omstandigheden maakten het niet makkelijker voor de 33-jarige coureur, die uiteindelijk goed lijkt te kunnen leven met zijn derde plek. 'Het was een lastige race, en ik maakte wat fouten vanwege de windvlagen, en Charles deed hetzelfde. Uiteindelijk finishten we waar we verdienden te finishen', zo lijkt Pérez toe te geven dat Leclerc de tweede plek meer verdiende.

Pérez zeker als vice-wereldkampioen

Met nog maar 26 punten te verdelen, en een voorsprong van 41 punten op Lewis Hamilton, is Pérez nu ook zeker van zijn tweede plek in het kampioenschap, waar hij in 2022 nog net achter Leclerc als derde eindigde. 'Het is een mooi moment voor mij persoonlijk, want zoals je weet was het af en toe een heel lastig seizoen. We hadden zo'n sterke auto, maar de auto raakte steeds verder van mij vandaan, en ik miste vertrouwen. De andere teams haalden ons bij en verbeterden zich. Waar ik dit jaar het meest trots op ben, is dat ik niet compleet mentaal gebroken ben, en dat ik sterk teruggekomen ben', zo omschrijft Pérez hoe zwaar hij het aan de zijde van Verstappen had.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws