Leclerc: 'Dacht even het podium te halen maar Verstappen was te snel' Formule 1
Formule 1

Leclerc: 'Dacht even het podium te halen maar Verstappen was te snel'

Leclerc: 'Dacht even het podium te halen maar Verstappen was te snel'

Charles Leclerc is ontzettend blij na het behalen van de vierde plaats in de Grand Prix van Portugal. De Ferrari-coureur had volgens hemzelf even een podium in gedachten, maar de snelheid van Max Verstappen gooide roet in het eten.

'Het was een ontzettend goede race voor mij en voor het team', zegt de Monegask na afloop van de race bij Sky Sports. 'Ik dacht dat ik voor een podiumplaats kon gaan maar Verstappen was te snel.' Leclerc eindigde uiteindelijk ruim een halve minuut achter de Limburger.

Bij Ferrari kunnen ze volgens de coureur tevreden zijn. 'Dit resultaat had het team echt even nodig', zegt Leclerc. 'Het laat zien dat we de goede kant op gaan. Er is niks zo frustrerend als een goede kwalificatie rijden en in de race ineens niet bij kunnen benen, zoals we eerder hadden.'

Beide Ferrari-coureurs in de punten

Ook teamgenoot Sebastian Vettel kon in de punten rijden en eindigde op het Autodromo Internacional do Algarve als tiende. De Scuderia is langzaam maar zeker aan het verbeteren na een dramatische seizoensstart. 'De updates zijn bemoedigend, het gaat de goede kant op', vindt Leclerc. (Foto: Ferrari F1 Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws