Leclerc denkt de strijd met Verstappen aan te kunnen gaan: 'Qua race pace dicht bij Red Bull' Formule 1
Formule 1

Leclerc denkt de strijd met Verstappen aan te kunnen gaan: 'Qua race pace dicht bij Red Bull'

Leclerc denkt de strijd met Verstappen aan te kunnen gaan: 'Qua race pace dicht bij Red Bull'

Charles Leclerc heeft voor de vijfde keer in 2023 poleposition gepakt. De afgelopen elf keer dat de Monegask vanaf poleposition startte, maar in Las Vegas denkt hij wél een kans te kunnen maken op de zege in de Grand Prix in een van zijn zo geliefde stratencircuits.

Al het hele weekend is Leclerc de duidelijke favoriet voor poleposition, en die favorietenrol maakte hij in de kwalificatie ruimschoots waar: in Q1, Q2, én in Q3 was hij het snelste, met soms grote verschillen. 'Ik ben heel blij. Tot nu toe is het een perfect weekend, behalve dan de derde vrije training, waar we onze ronde niet konden afmaken', zegt Leclerc over de enige sessie waarin hij niet het snelste was. 'Dat is prima, want ik ben niet geïnteresseerd in de derde vrije training.'

Waar Max Verstappen duidelijk niet geniet van het Las Vegas Strip Circuit, doet Leclerc dat juist wel. De Ferrari-coureur is een echte liefhebber van stratencircuits en doet het daar vaak ook goed in de kwalificaties. 'Ik geniet echt van het circuit en de configuratie, en sinds de eerste ronden zijn we al competitief. In Q1 en Q2 was ik heel blij met mijn ronde. Vooral de ronden in Q2 waren waarschijnlijk de beste ronden die ik ook heb gereden in een kwalificatie', oordeelt de 26-jarige, die in Q2 maar een halve tiende langzamer was dan in Q3, en daar meer dan een halve seconden voorsprong pakte op de rest.

Leclerc ontevreden over Q3-prestaties

De Monegask toonde zich zelfkritisch over zijn Q3-ronden, die duidelijk niet zo goed waren als de pogingen uit Q2. 'Over Q3 ben ik teleurgesteld, maar ik kan ook niet té teleurgesteld zijn, want de ronden waren hoe dan ook goed genoeg voor poleposition, maar er zat nog veel meer in die twee ronden. Ik maakte te veel fouten, maar het is zoals het is, en ik ben gelukkig', zegt Leclerc in een interview met Formula1.com.

Hoewel Leclerc blij is om als eerste te starten, bewijzen de gegevens van de afgelopen seizoenen dat het verre van een garantie op succes is. Met elf polepositions op rij die geen overwinning opleverden, deelt hij momenteel het record, en zal hij dus in Las Vegas moeten winnen om dit ongewilde record niet alleen in handen te krijgen.

'Helaas is het de samenvatting van dit seizoen dat we heel sterk in de kwalificaties zijn en dan in de race niet de goede auto hebben om te kunnen winnen', beseft de Ferrari-coureur. 'Dat is teleurstellend, maar als we één weekend aanwijzen waar we qua race pace dicht bij de Red Bulls zitten, is het hier wel, dus ik hoop echt dat we de poleposition kunnen omtoveren tot een overwinning, dat zou geweldig zijn', aldus een strijdvaardige Leclerc, die nu dus wel kans denkt te maken in de Grand Prix.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws