Sainz baalt nog flink van gridstraf: 'Als we nog eens hadden kunnen winnen, dan was het hier wel' Formule 1
Formule 1

Sainz baalt nog flink van gridstraf: 'Als we nog eens hadden kunnen winnen, dan was het hier wel'

Sainz baalt nog flink van gridstraf: 'Als we nog eens hadden kunnen winnen, dan was het hier wel'

Carlos Sainz baalt nog flink van de gridstraf, die hij donderdag ontving voor het wisselen van de batterij in zijn bolide. De Ferrari-coureur kwalificeerde zich vrijdag als tweede en denkt dat een overwinning in de straten van Las Vegas mogelijk was geweest. Maar nu hij niet van de eerste startrij mag vertrekken, heeft de Spanjaard een wonder nodig om zijn tweede zege van het seizoen te kunnen boeken.

Sainz is ervan overtuigd dat hij een gooi had kunnen doen naar de overwinning in Las Vegas als hij vanaf de eerste rij had mogen starten. De tweevoudig GP-winnaar reed donderdag echter over een losgeraakte putdeksel en daarbij liep zijn bolide flink wat schade op. Onder meer zijn batterij moest worden vervangen en dit kwam hem op een gridstraf te staan. Ferrari hoopte op clementie van de FIA, maar ving bot en dus zal Sainz zaterdag niet als tweede, maar als twaalfde aan de race moeten beginnen.

De Spanjaard heeft nu naar eigen zeggen een wonder nodig. 'We zitten er denk ik het hele weekend al goed bij en het is fantastisch om samen op de eerste rij te staan. Helaas mag ik niet van die plek starten en moet ik als twaalfde aan de race beginnen', begint Sainz bij F1TV. 'Dat zit me natuurlijk niet lekker en zoals je je ongetwijfeld wel kunt voorstellen, ben ik daar erg teleurgesteld over. Ik zou zaterdag graag gevochten hebben voor de overwinning, want zolang er niets bijzonders gebeurt, zal dat niet mogelijk zijn. Ik zal een inhaalrace moeten rijden, hopelijk kan ik daar ten minste van genieten en een goede race rijden.'

Samenwerken met Leclerc

Het vertrouwen in een goed resultaat was groot bij Sainz en hij is van mening dat een samenwerking met teamgenoot Charles Leclerc de kansen op een Ferrari-zege enorm had vergroot. 'Als we dit jaar nog eens zouden kunnen winnen, dan is het deze race wel. Ook omdat onze racepace vrij goed is. Als we samen vooraan hadden kunnen beginnen, dan hadden we de race veel beter kunnen controleren', stelt Sainz. 'Maar aan de andere kant: het is een lange race waarin iedereen de slijtage moet zien te managen', besluit de winnaar van de GP van Singapore.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws