Verstappen niet blij met P3 in de kwalificatie: 'Was liever vierde geworden' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen niet blij met P3 in de kwalificatie: 'Was liever vierde geworden'

Verstappen niet blij met P3 in de kwalificatie: 'Was liever vierde geworden'

Max Verstappen sloot de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas als derde af, maar de coureur van Red Bull Racing stelt dat hij eigenlijk liever vierde was geworden. De drievoudig wereldkampioen schuift namelijk door de gridstraf van Carlos Sainz een plaatsje op, maar dat had van hem niet gehoeven. Verstappen legt uit waarom.

Omdat Sainz tijdens VT1 door een losgeraakte putdeksel flink wat schade opliep aan zijn bolide moest de Ferrari-coureur noodgedwongen een nieuwe batterij laten plaatsen in zijn SF-23. Aangezien de Spanjaard al op scherp stond, leverde hem dit een gridstraf van tien plaatsen op. Sainz wordt zaterdagavond dus tien plaatsen naar achteren gezet op de startopstelling en daardoor schuift Verstappen door naar P2.

De tweede plek, naast poleman Charles Leclerc, had hij echter liever niet gehad. Verstappen legt uit waarom niet. 'Ik denk dat het een beetje lijkt op de race in Austin. Daar was de binnenkant slecht. Dat is niet ideaal', wordt de 26-jarige Nederlander geciteerd door Motorsport-Total.com. 'Daarom hoopte ik eigenlijk vierde te worden, want dan zou ik opgeschoven zijn naar P3 en dus naar de schone kant van de baan. Maar het is wat het is. We zullen het ermee moeten doen.'

Verstappen probeert de positieve kant te zien

Verstappen probeert het vervolgens ook van de positieve kant te bekijken en hij stelt dat hij eerst nog maar eens een goede start moet hebben, want anders wordt het sowieso een lastige avond in de straten van Las Vegas. 'Gelukkig is de weg naar de eerste bocht niet zo lang. Maar als je een slechte start hebt, kan je nog veel posities verliezen', zegt de Red Bull-coureur, die zaterdag op zoek gaat naar zijn achttiende zege van het seizoen, tot slot.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws