Leclerc en Sainz vlogen elkaar niet in de haren: 'We vlogen gewoon samen naar huis, hoor' Formule 1
Formule 1

Leclerc en Sainz vlogen elkaar niet in de haren: 'We vlogen gewoon samen naar huis, hoor'

Leclerc en Sainz vlogen elkaar niet in de haren: 'We vlogen gewoon samen naar huis, hoor'

Charles Leclerc en Carlos Sainz kregen het met elkaar aan de stok in Barcelona en het moddergooien ging verder na afloop toen de heren de pers te woord stonden. Leclerc laat weten dat de situatie niet meer zo flaming hot is als toen de coureurs net uit de auto kwamen. De Monegask maakt zich geen zorgen over de toekomst van de samenwerking.

Leclerc wist beter te kwalificeren dan Sainz op zaterdag in Barcelona en mocht de race aanvangen vanaf P5. Voorafgaand aan de Grand Prix zouden de heren samen met hun engineers hebben afgesproken dat ze een bepaalde strategie zouden hanteren betreffende de openingsfase en de banden, maar die strategie zou Sainz hebben genegeerd. De Spanjaard haalde zijn teamgenoot in en beschadigde daarbij de voorvleugel van Leclerc, waardoor het hem absoluut niet in dank werd afgenomen. Bij de pers hadden de heren hun zegje klaar over elkaar.

Zonder camera's en recorders hebben ze het echter uitgepraat. 'We vlogen zondagavond gewoon samen naar huis, hoor', zegt Leclerc bij de persconferentie van de FIA. 'Dus ja, alles is goed. Ik ben ook niet bezorgd dat het gevolgen heeft voor onze relatie', gaat de Monegask verder. 'Problemen lijken van buitenaf altijd enorm, maar na al die jaren kennen we elkaar goed en weten we dat er na de race spanning is. We zitten dan in het heetst van de strijd, dan zijn we teleurgesteld in elkaar door wat er is gebeurd, maar daarna praten we en is alles goed.'

Leclerc wel op zijn hoede

Eerder in het jaar, tijdens het weekend in China, zette Sainz ook een inhaalactie in waarbij de twee coureurs elkaar raakten. Daar begon de spanning ook te stijgen. 'Het was gewoon een race (in Spanje, red.) waar het wat spannender was, en dat is in het verleden ook wel eens gebeurd', vervolgt Leclerc. 'En het zal misschien niet de laatste keer zijn, maar elke keer lossen we het gewoon op door met elkaar te praten. Ik maak me dus helemaal geen zorgen', aldus de Ferrari-coureur. Ook over de algehele prestaties van Ferrari maakt Leclerc zich geen zorgen, ondanks dat het weekend in Barcelona tegenviel.

'Het verschil tussen ons en de eerste startrij was ongeveer drie tienden, maar ik had het gevoel dat er meer in de auto zat', antwoordt de 26-jarige. 'We moeten ons pakket optimaliseren en dan zijn we weer waar we willen zijn. Dat is ons in Montreal niet gelukt, vooral niet omdat we de banden niet in het juist werkvenster konden krijgen. En in Barcelona waren we gewoon niet snel genoeg. Maar, het werk in de simulatie voor dit circuit (In Oostenrijk, red.) ging goed. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat we weer mee zullen strijden vooraan', aldus de Monegask.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws