Verstappen reageert op Wolff en Mercedes-CEO: 'Ik kan niet plotseling zeggen: doei, jongens!' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen reageert op Wolff en Mercedes-CEO: 'Ik kan niet plotseling zeggen: doei, jongens!'

Verstappen reageert op Wolff en Mercedes-CEO: 'Ik kan niet plotseling zeggen: doei, jongens!'

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet na het weekend in Spanje weten dat de jacht op de handtekening van Max Verstappen nog steeds gaande is en niemand weet wat er nog allemaal gaat gebeuren dit seizoen. Aangezien Verstappen luid en duidelijk was over de huidige prestaties van Red Bull Racing en dat hij meer eist, sloegen de speculaties alweer op hol. De drievoudig wereldkampioen reageert.

Verstappen luidde de noodklok na de Grand Prix van Spanje, ondanks dat hij de race gewonnen had. Op zaterdag kwam hij twee honderdsten tekort voor de poleposition, en ook tijdens de race was er geen moment dat hij het 'rustig aan' kon doen, wat eerder dit jaar vanwege de overmacht van Red Bull nog wel mogelijk was. Verstappen zei dat McLaren op dit moment het meest complete pakket heeft, en dat het team nu enorm hard moet werken om ook zo'n grote stap te zetten om bovenaan het klassement te blijven staan. De drievoudig wereldkampioen kon met zekerheid stellen: hij heeft niet langer de snelste auto. En daar moet wat aan gebeuren.

Wolff sloeg toe na afloop door aan te geven dat er geen gesprekken gaande zijn met de Verstappens, maar dat er nog van alles kan gebeuren. Ook Mercedes Benz-CEO Ola Källenius reageerde, hij stelde dat Verstappen er erg goed uit zou zien in Mercedes-zilver. Bij de persconferentie van de FIA voorafgaand aan het weekend in Spielberg, kon Verstappen vanzelfsprekend rekenen op wat vragen daarover. 'Ik denk dat ik dit al eerder heb gezegd', reageert de 26-jarige. 'Natuurlijk, mensen blijven praten. Maar het belangrijkste is dat we een zeer competitieve auto hebben voor de toekomst. Op dit moment zit het allemaal erg dicht bij elkaar, maar we werken heel goed samen als team om te verbeteren.'

'We werken en focussen om volgend jaar ook competitief te zijn'

Achter de schermen stoomt het Red Bull-schip door, en wil het voor de zomerstop nog met een groot update-pakket komen. 'Ik heb dit al gezegd tegen het team: we werken en focussen ons ook om volgend jaar opnieuw competitief te zijn', gaat Verstappen verder. Vanuit de perszaal krijgt Verstappen de vraag hoe het dan zit met zijn contract en gedachten als de RB20 aan het einde van het jaar niet de snelste auto is. Gaat hij dan wel vertrekken? 'Ik denk niet dat het zo werkt in de Formule 1', lacht Verstappen. 'Ik kan niet plotseling zeggen: nou, doei, jongens!' vervolgt hij.

'Ik heb een lang contract bij het team en ik ben heel blij waar ik ben. Zoals ik al eerder zei: we focussen ons op volgend jaar met dingen die we op de auto kunnen implementeren. Dus ik denk dat dat genoeg zegt over waar ik volgend jaar rijd', besluit de drievoudig wereldkampioen. Verstappen heeft al vaker aangegeven dat hij niet van plan is om zijn contract tot en met 2028 vroegtijdig te beëindigen. Na Spanje liet hij in ieder geval duidelijk aan Red Bull weten dat het team de auto moet verbeteren. McLaren is op twee cruciale gebieden beter: hoe de auto met de banden omgaat en de algehele snelheid.

Verstappen houdt de lippen stijf op elkaar

Waar Verstappen ook rekening mee houdt, is de gridstraf die hij mogelijk binnenkort al moet incasseren vanwege een motorwissel. De motor die in Canada kapotging, werd teruggestuurd naar Japan. 'Op dat moment zag het er niet zo goed uit', geeft Verstappen toe. 'Niet per se de motor zelf, maar gewoon de situatie. Ik wacht af wat eruit komt', vervolgt hij. Het is dan natuurlijk zaak om de gridstraf op een tactische plek te incasseren. Daarover wil Verstappen echter niets kwijt. 'Dat ga ik je niet vertellen, dat maakt iedereen slimmer!'

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws