Leclerc kijkt uit naar strijd met Hamilton: 'Geweldige kans om te leren van de allerbeste' Formule 1
Formule 1

Leclerc kijkt uit naar strijd met Hamilton: 'Geweldige kans om te leren van de allerbeste'

Leclerc kijkt uit naar strijd met Hamilton: 'Geweldige kans om te leren van de allerbeste'

Charles Leclerc kijkt uit naar aankomend seizoen, wanneer Lewis Hamilton zijn teamgenoot zal zijn bij Ferrari. De Monegask wil graag zien waar hij staat in verhouding met de zevenvoudig wereldkampioen. Leclerc wil samen met Hamilton Ferrari weer naar een hoger niveau tillen, maar daar mogen ze op dit moment nog te veel gedachten over uitwisselen.

Ferrari gaat langzaamaan een spannende tijd tegemoet. De Italiaanse renstal zal na dit seizoen afscheid nemen van Carlos Sainz, die na vier seizoenen het team uit Maranello zal verlaten. Ferrari had aan het einde van 2023 bekendgemaakt dat Hamilton nu eindelijk de overstap zal maken naar de Scuderia. De afgelopen jaren waren er meermaals geruchten over een mogelijke transfer van de zevenvoudig wereldkampioen, maar destijds bleef het slechts bij gesprekken tussen het team en de coureur.

Aankomend seizoen zal Hamilton dus de teamgenoot zijn van Leclerc. De Monegask weet dat hij zijn handen vol zal hebben aan de huidige Mercedes-rijder. 'Lewis is de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van de Formule 1 en voor mij is het een mooie kans om in dezelfde auto als Lewis te kunnen rijden', geeft Leclerc aan in gesprek met Sky Sports. 'Het is niet alleen een geweldige mogelijkheid om te leren van de allerbeste, maar ook een enorme motivatie om te laten zien waartoe ik in staat ben. Dus, ik ben echt enthousiast over deze nieuwe uitdaging.'

Leclerc wordt gezien als het oogappeltje van Ferrari, maar Hamilton kent teambaas Frédéric Vasseur heel erg goed. Het is dus de vraag wie de eerste coureur zal zijn in Maranello. Voorlopig denkt Leclerc nog niet aan een dergelijke strijd. 'We hebben een geweldige relatie. Ik heb zoveel respect voor Lewis en alles wat hij heeft bereikt. Het zal zeker een groot moment in mijn carrière zijn om tegen Lewis te racen, terwijl we uiteraard samenwerken om Ferrari weer aan de top te brengen. Het zal ongelooflijk zijn om te zien waar ik sta in vergelijking met Lewis.'

Luchtige gesprekken tussen Leclerc en Hamilton

Momenteel is Hamilton niet tevreden bij het team van Mercedes. George Russell krijgt in zijn ogen een voorkeursbehandeling. De man uit Stevenage is nog altijd op zoek naar zijn achtste wereldtitel en die wil hij dan ook bij Ferrari zien te winnen. De Brit heeft in de paddock natuurlijk ook al meermaals gesproken met Leclerc over de overstap van volgend jaar. Dat zijn geen verregaande gesprekken, aangezien de twee coureurs op dit moment nog concurrenten van elkaar zijn.

'We praten een beetje over hoe het nu gaat met Ferrari en waar we staan, maar dit is een heel klein deel van onze gesprekken omdat hij zich natuurlijk nog honderd procent richt op zijn seizoen dit jaar bij Mercedes, dus we kunnen nog niet over alles wat zeggen, natuurlijk.' De meeste gesprekken tussen de aanstaande teamgenoten zijn dan ook luchtig. 'Ik denk dat tachtig of negentig procent van wat we bespreken meer gaat over persoonlijke dingen en hoe het leven gaat, muziek en dat soort dingen, wat altijd leuk is', aldus Leclerc.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws