Turrini met heldere taal voor degenen die Verstappen onderschatten: 'Dan kan je komiek worden' Opinie
Opinie

Turrini met heldere taal voor degenen die Verstappen onderschatten: 'Dan kan je komiek worden'

Turrini met heldere taal voor degenen die Verstappen onderschatten: 'Dan kan je komiek worden'

Formule 1-journalist Leo Turrini vindt dat Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje wederom bewees dat hij een van de grootste coureurs aller tijden is. Turrini heeft ook een duidelijke mening over de personen die het op dat gebied niet met hem eens waren. Hij zag Verstappen met kop en schouders boven iedereen uitsteken, ook boven zijn geliefde Ferrari.

'De echte Ferrari is die van Le Mans', begint Turrini in zijn blog 'Profondo Rosso' bij Quotidiano Nazionale na afloop van de race in Barcelona. 'Die met de bedekte wielen, die van de historische back to back-zege in de legendarische 24 uur van Le Mans', schrijft hij verder. 'In de Formule 1 is daarentegen de zomer... winters begonnen! Na de mislukking in Barcelona volgde de teleurstelling van Barcelona. In zowel de race als in de kwalificatie was Ferrari het vierde team. Ja, echt', gaat Turrini verder.

'De Ferrari was niet alleen langzamer dan de Red Bull van de oppermachtige Verstappen, maar ook van de McLaren van Norris en de Mercedes. Verstappen bewees zich duidelijk als één van de meest getalenteerde coureurs aller tijden. Zijn palmares zal blijven groeien. Wie zijn capaciteiten blijft onderschatten, kan rustig overwegen een carrière als komiek te beginnen', deelt Turrini zijn mening. Verstappen begon de race in Spanje als tweede, maar blonk uit onder grote druk en kwam als eerste over de streep.

Haantjesgedrag Leclerc en Sainz

Ferrari moest het doen met P5 en P6. Ze waren geëindigd waar ze waren begonnen, al was de stemming wat grimmiger dan bij de start van de race. 'Natuurlijk liegt Fred Vasseur niet als hij zegt dat er vergeleken met het verleden een veel grotere stabiliteit heerst bij het team. Maar hij zou ons moeten helpen begrijpen waarom, en ik zou bijna willen zeggen: zoals gewoonlijk, de updates die op de Ferrari worden aangebracht nooit voldoende werken', schrijft Turrini. 'Een jaar geleden was de auto zeer competitief op zaterdag, maar miste de consistentie betreffende de racepace. Nu is het andersom.'

Het helpt dan niet dat Ferrari twee coureurs heeft die elkaar tot het uiterste forceren en er af en toe bijna met elkaar af gaan. 'De verslechtering van de professionele relatie tussen de twee coureurs komt naar voren. Carletto (mijn lieve, kleine Charles, red.) en Carlitos (mijn lieve, kleine Carlos) zijn net als de kippen van Renzo: ik ben geen Manzoni (Italiaans dichter en romanschrijver, red.), maar deze twee zijn in de pan beland', aldus Turrini. 'Er zijn grote woorden gevallen na de race, met Leclerc die Sainz beschuldigde van een vermeende schending van vooraf gemaakt afspraken. De Spanjaard antwoordde met gelijke munt. Het was zelfs voorspelbaar dat dit zou gebeuren.'

Turrini met kromme tenen

Als de strijd dan om de zege ging, kon Turrini het nog enigszins begrijpen. 'Maar het deprimerende is dat de ruzie twee kampioenen betreft die gedwongen zijn om tegen elkaar te vechten voor een vijfde plaats. Serieus, dit laatste detail is zelfs gênanter dan alle andere overwegingen', schrijft Turrini. 'Ja, echt. De beste Ferrari is die van Le Mans', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws