Leclerc geeft fout toe tegenover Vettel: 'Dat moet ik anders inschatten' Formule 1
Formule 1

Leclerc geeft fout toe tegenover Vettel: 'Dat moet ik anders inschatten'

Leclerc geeft fout toe tegenover Vettel: 'Dat moet ik anders inschatten'

Charles Leclerc en Sebastian Vettel hebben het gehad over de Grand Prix van Bahrein. Het duo kwam bijna met elkaar in aanraking toen Leclerc in de openingsfase bijna zijn teamgenoot van het circuit reed. Achteraf legt de Monegask de schuld bij zichzelf.

'Het gebeurde precies zoals Seb het omschreef. Ik heb bij de start veel plekken kunnen winnen door die actie, maar hij verloor er veel', laat Leclerc weten tegenover Formel1. Leclerc dook in een gat aan de binnenbocht en kon de bocht alleen heelhuids uitkomen doordat Vettel uitweek naar de buitenkant.

Leclerc begrijpt dat dit een egoïstische actie was en dat hij in het vervolg rekening moet houden met het totaalplaatje: 'Als team zijnde kun je je dat niet veroorloven. Vanuit dat perspectief moet ik dergelijke situaties anders inschatten.'

Leclerc: '2020-seizoen voor mij beter dan 2019'

Ook wordt de tweevoudig Grand Prix-winnaar gevraagd hoe hij het afgelopen seizoen ziet. Ferrari heeft immers een jaar lang ondermaats gepresteerd. 'Voor mij persoonlijk zie ik dit seizoen als een veel beter seizoen dan mijn vorige. Het gaat buitengewoon lastig worden, met name dit weekend', stelt Leclerc.

'Ik denk dat dit circuit de SF1000 niet ligt. We doen ons best, maar vierde in het wereldkampioenschap gaat al een hele opgave worden', concludeert hij. Om dit te verwezenlijken zullen in de laatste twee races van het jaar Racing Point en Renault nog verschalkt moeten worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws