Leclerc had last van de omstandigheden in Barcelona: 'Maakt deze auto’s lastig bestuurbaar' Formule 1
Formule 1

Leclerc had last van de omstandigheden in Barcelona: 'Maakt deze auto’s lastig bestuurbaar'

Leclerc had last van de omstandigheden in Barcelona: 'Maakt deze auto’s lastig bestuurbaar'

Charles Leclerc hoopt na een desastreus weekend in Canada tijdens de Grand Prix van Spanje een goed resultaat neer te zetten. De Monegask eindigde in de tweede vrije training op P6, terwijl zijn teamgenoot en thuisheld Carlos Sainz P2 pakte. ‘Er kan zeker nog wat verbeterd worden’, zegt de Ferrari-coureur in een interview met Formula1.com.

Leclerc blikt kort terug op de eerste vrije training, die niet bepaald verliep zoals hij had gewild. ‘Ik denk dat het een lastige eerste vrije training was voor iedereen vanwege de omstandigheden. Het was extreem warm’, geeft de man uit Monaco aan. ‘Het maakt deze auto’s lastig bestuurbaar, gezien het gevaar oververhit te raken’, benadrukt hij.

VT1 opsomming van minpunten voor Leclerc

De temperatuur was niet het enige wat Leclerc niet meezat. ‘Ten tweede was de balans niet goed’, vertelt hij. Ook een derde minpunt volgt. ‘Ten derde had ik de upgrade niet omdat we de auto’s wilden vergelijken. Het was voor mij dus een lastige eerste training’, aldus de man die in zijn eigen thuisrace nog de zege wist te pakken. ‘In de tweede vrije training vond ik het weer’, wordt Leclerc iets optimistischer. ‘Het was een moeilijke vrijdag, maar ik weet waar ik de rondetijd kan vinden’, geeft hij aan.

Hoewel de tweede vrije training beter verliep voor de Monegask, waren er wel een paar puntjes waarop verbetering mogelijk is. ‘Ik had een klein probleem met de auto dus ik heb geen longrun gedaan, zoals ik tijdens de tweede vrije training had moeten doen’, vertelt hij. Hij legt uit dat het geen groot probleem betreft, maar dat het met de set-up te maken heeft. ‘De rondes die we hebben gereden, kunnen zeker nog verbeterd worden’, weet Leclerc. ‘Ik heb een duidelijke visie op wat er nog verbeterd moet worden en ik heb er vertrouwen in dat we morgen weer een stap vooruit zullen zetten’, sluit de Ferrari-coureur hoopvol af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws