Hamilton is Mercedes dankbaar voor harde werk: 'We zien dat nu ook terug in de prestaties' Formule 1
Formule 1

Hamilton is Mercedes dankbaar voor harde werk: 'We zien dat nu ook terug in de prestaties'

Hamilton is Mercedes dankbaar voor harde werk: 'We zien dat nu ook terug in de prestaties'

Lewis Hamilton kijkt met veel vertrouwen uit naar de rest van het weekend in Spanje. De Mercedes-coureur sloot de openingsdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya af met de snelste tijd en constateerde dat de W15 opnieuw een flinke stap voorwaarts heeft gezet. Hamilton denkt dat de concurrentie nu niet meer ver voorligt.

In de afgelopen races heeft Mercedes de weg naar voren duidelijk gevonden en in Canada resulteerde dat zelfs in het beste resultaat van het seizoen. George Russell legde beslag op de laatste podiumplaats, terwijl Hamilton in zijn spoor als vierde over de eindstreep kwam. In Spanje begon het weekend aanvankelijk niet fantastisch voor de zevenvoudig wereldkampioen, maar in VT2 wist Hamilton de snelste tijd op de klokken te zetten. En dat zorgde voor een glimlach op het gezicht van de Brit.

'VT1 was geen beste sessie voor ons, maar we hebben toch veel geleerd', neemt Hamilton in gesprek met F1TV vooral de positieve dingen mee. 'VT2 was een stuk beter beter en de auto deed het geweldig. Het circuit was erg heet, dus het was zwaar voor de banden, vooral in de longruns. Maar ik heb niet het gevoel dat we ver van de snelste teams afzitten. Ik hecht niet zo veel waarde aan de tijden van vrijdag, maar ik denk dat de auto het veel beter doet. We moeten nog wel wat werk verzetten en dan zullen we zien of we het tempo van Red Bull, Ferrari en McLaren kunnen bijbenen', waakt Hamilton toch voor te veel optimisme.

Momentum

De afgelopen races hebben duidelijk aangetoond dat Mercedes de juiste weg is ingeslagen met de ontwikkeling van de W15 en dat ziet ook Hamilton, die zijn team daarvoor dankbaar is. 'We hebben de afgelopen races een stap vooruit gezet met de auto. Iedereen heeft zo hard gewerkt om ons op dit punt te brengen en om die kleine stapjes voorwaarts te blijven maken. We hebben ook een duidelijke richting voor ogen', doelt Hamilton op de ontwikkelingsrichting van de bolide. 'We zien dat nu ook terug in onze prestaties op de baan. Hopelijk kunnen we het momentum doortrekken', sluit Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws