Wolff heeft hoge verwachtingen: 'Zouden eerste en tweede zijn geweest' Formule 1
Formule 1

Wolff heeft hoge verwachtingen: 'Zouden eerste en tweede zijn geweest'

Wolff heeft hoge verwachtingen: 'Zouden eerste en tweede zijn geweest'

Lewis Hamilton reed een prima tweede vrije training en wist op P1 te eindigen. Teambaas Toto Wolff is niet helemaal tevreden en is van mening dat zijn coureurs op P1 en P2 hadden kunnen eindigen. ‘We hebben nu een goede stap gezet’, zegt de Oostenrijker tegenover ORF.

Met de snelste tijd van Hamilton is Wolff blij. ‘Ik denk dat we nu een goede stap vooruit hebben gezet. We moeten proberen om morgen een goede kwalificatie te rijden’, benadrukt de teambaas van Mercedes. De Duitse renstal is er met een goede kwalificatie nog niet, ook in de race moet er een schepje bovenop. ‘Bovendien moeten we zorgen voor een goede zondag.’

Vrije trainingen alleen op papier belangrijk

De resultaten tijdens de vrije trainingen zijn niet van belang, meent Wolff. ‘Het is enkel voor de vorm op papier’, zegt hij. ‘We zouden met onze bolides eerste en tweede geweest zijn, wanneer er geen verkeer was geweest’, zegt Wolff, verwijzend naar de snelle ronde van Russell. De Brit werd tijdens die ronde in de weg gereden door Hülkenberg en wist daardoor niet meer zijn beste tijd te verbeteren.

Ondanks de P1 van Hamilton, was de Brit volgens zijn teambaas niet zo tevreden met de W15. ‘De coureurs waren allebei niet erg blij met de auto. Je kunt op de onboards ook zien dat het alle kanten opgaat’, geeft Wolff aan. ‘We hadden last van overstuur en van onderstuur’, noemt hij als de oorzaak van de ontevredenheid. ‘Maar ik denk dat de meeste andere coureurs daar ook last van hadden’, plaatst hij het in perspectief.

Mercedes heeft nog niet alles gegeven

Toch ziet de teambaas de tweede vrije training als positief teken dat Mercedes geen last heeft van echt grote problemen. ‘We hebben nog niet alles laten zien wat betreft de motor, de anderen waarschijnlijk ook niet’, zegt Wolff. ‘Maar de set-up die we nu gebruikten, leek al competitief’, aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws