Leclerc hoopt dat Ferrari Newey kan bemachtigen: 'Dé persoon waarmee je samen wil werken' Formule 1
Formule 1

Leclerc hoopt dat Ferrari Newey kan bemachtigen: 'Dé persoon waarmee je samen wil werken'

Leclerc hoopt dat Ferrari Newey kan bemachtigen: 'Dé persoon waarmee je samen wil werken'

Charles Leclerc is het eens met zijn toekomstige teamgenoot Lewis Hamilton, die op de persdag in Miami aangaf dat hij Adrian Newey maar al te graag in Maranello zou willen zien. Leclerc ondersteunde de mening van de Brit door te zeggen dat het geweldig zou zijn als de befaamde ontwerper ervoor zou kiezen om zich bij de Scuderia aan te sluiten.

Newey domineert de krantenkoppen in de aanloop naar de Grand Prix van Miami na de aankondiging dat hij Red Bull in het eerste kwartaal van 2025 zal verlaten, nadat hij een sleutelrol heeft gespeeld in de zes constructeurstitels en zeven coureurstiels tot nu toe. Op donderdag verklaarde Hamilton dat het een voorrecht zou zijn om in de toekomst met Newey samen te werken, terwijl de zevenvoudig wereldkampioen zich voorbereidt om zijn huidige team Mercedes te verlaten en volgend seizoen samen te werken met Leclerc. De Monegask zou het fantastisch vinden als de topontwerper naar Ferrari toe zal gaan. Naar verluidt is Ferrari ook het enige team dat Newey overweegt, maar de geluiden in de geruchtenmolen zeggen wel eens vaker wat. 'Ik zou natuurlijk heel blij zijn. Ik denk dat Adrian een van die mensen in de paddock is waarvan je hoopt dat je op een dag met hem samen kan werken', zegt Leclerc tegenover Formula1.com.

'We hebben op dit moment een ongelooflijk team bij Ferrari. In de laatste zeven tot acht maanden zijn wij het team dat het meest is vooruitgegaan. Maar het toevoegen van Adrian aan het team zou geweldig zijn', zegt de Ferrari-coureur. Sommigen denken dat het vertrek van Newey significante gevolgen gaat hebben voor Red Bull, maar Max Verstappen gaf al aan dat het niet zo dramatisch was als het leek. Leclerc betwijfelt of Red Bull hierdoor minder dominant zal zijn. 'Ik was wel verrast, ik had het niet verwacht. Zal het Red Bull verzwakken? Er zijn veel mensen bij betrokken, maar sommige figuren maken het verschil. Ik denk dat Adrian zo'n figuur was die het verschil maakte. Elke keer als hij in een team zat, waren ze zeer, zeer succesvol.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

charles leclerc ferrari zondag 2024
Leclerc hoopt dat Ferrari Newey kan overhalen om naar Maranello te komen. (Foto: Ferrari F1 Media).

Leclerc blij met de progressie van Ferrari

Leclerc geeft aan dat het moeilijk voor hem is om er precies op in te gaan, omdat hij niet weet wat er allemaal gaande is binnen Red Bull en hoe het team in elkaar zit. 'Maar natuurlijk, nu Adrian op de markt is, van de ingenieurs, is hij zeker iemand om in de gaten te houden, en iemand die iedereen in de paddock in hun team wil hebben', zegt de Monegask. Leclerc werd ook gevraagd of hij gelooft dat Ferrari meer kans maakt om Newey ervan te overtuigen naar Maranello te komen onder leiding van Frédéric Vasseur, die in het seizoen 2023 aantrad als teambaas en zijn stempel drukt op het operationele gedeelte van het raceteam.

'Zeker', geeft de 26-jarige aan. 'Ik denk dat we in een heel goede periode zitten met het team. Fred heeft altijd met mij gedeeld wat zijn middellange- tot langetermijnvisie voor het team was. Ik heb ook met hem gedeeld wat ik dacht dat de juiste keuzes zouden zijn', vervolgt Leclerc. 'Het gaat heel goed en ik ben blij met hoe het gaat. Ik denk dat we in de positie zitten om de beste mensen ter wereld aan te trekken. In de laatste zeven, acht maanden hebben we ongelooflijke vooruitgang geboekt. Maar wat dan ook en wie dan ook kan komen om het nog sterker te maken, is superbelangrijk, en Adrian is een van die mensen die het verschil kunnen maken', aldus Leclerc.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws