Verstappen voorspelt geen instorting van het imperium: 'Zo dramatisch is het allemaal niet' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen voorspelt geen instorting van het imperium: 'Zo dramatisch is het allemaal niet'

Verstappen voorspelt geen instorting van het imperium: 'Zo dramatisch is het allemaal niet'

Max Verstappen is niet bang dat Red Bull Racing instort nu topontwerper Adrian Newey is vertrokken. De Nederlander laat weten dat het niet zo dramatisch is als het misschien lijkt, en dat er in de media veel wordt verzonnen. Hij kan echter niet ontkennen dat hij liever had gezien dat Newey was gebleven, maar hij snapte Newey's keuze nadat ze samen hadden gepraat.

Een aantal dagen voor de Grand Prix van Miami kondigde Red Bull aan dat topontwerper Newey het team zal verlaten. De Brit zal tot deze tijd volgend jaar bezig zijn met het Hypercar-project van Red Bull, de RB17, daarna mag kan hij bepalen wat hij gaat doen. Velen denken dat hij met pensioen gaat, al denken sommigen ook dat hij naar Ferrari gaat om zijn carrière daar voort te zetten. Het vertrek van Newey zou een ramp zijn voor Red Bull, al denken anderen dat het wel mee zal vallen. Verstappen is één van de mensen die denkt dat het allemaal niet zo erg is als het lijkt. 'Van buitenaf klinkt het misschien heel dramatisch, maar als je echt weet wat er binnen het team gebeurt, dan valt het wel mee', zegt Verstappen tegenover Sky Sports.

'In principe gaat alles gewoon door. Er worden veel dingen verzonnen in de media, omdat ze niet weten hoe de rollen binnen het team zijn verdeeld', gaat Verstappen verder, die wijst op het team van ingenieurs, waaronder Pierre Waché. 'Maar ik kan ook niet ontkennen dat ik hem liever bij ons had gehouden', zegt de drievoudig wereldkampioen. 'Ook als je bedenkt wat hij andere teams kan brengen. Adrian is vanaf het begin heel belangrijk geweest voor het succes van het team, maar na verloop van tijd is zijn rol wel wat gewijzigd. Ik denk niet dat iedereen goed begrijpt wat hij eigenlijk doet. Daarmee zeg ik natuurlijk niet dat hij niets doet, maar zijn rol is wel veranderd. Er zijn veel goede mensen bij gekomen, en dat heeft de hele afdeling versterkt. Ik had uiteraard liever gezien dat hij was gebleven, maar goed, zo wordt het ook niet saai.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen canada adrian newey fernando alonso lewis hamilton sunday montreacuteal
Verstappen heeft veel mooie momenten meegemaakt met Newey. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Verstappen benadrukt dat de ervaring van Newey, en zijn intelligentie, hem een fijn persoon maakten om mee te werken. 'Hij is een geweldige kerel en je kan altijd bouwen op zijn ervaring', looft de Limburger. 'Hij kan met de coureurs praten en dingen ervaren alsof hij zelf een coureur is. Hij was een vriend in mijn tweede familie. Maar misschien is het vertrek van Adrian ook niet zo negatief. Dat bedoel ik niet negatief richting hem, maar dat zie je wel vaker binnen bedrijven of sport. Het hoeft niet allemaal direct verkeerd uit te pakken. Nieuw talent kan zo ook weer een kans krijgen, al zal er nooit een nieuwe Adrian komen', zegt Verstappen.

'Dat zei ik ook tegen hem: je moet doen wat het beste is'

De 26-jarige laat weten dat hij voor Newey's vertrek nog contact met hem had gehad. Het was een openhartige woordenwisseling over wat de 65-jarige Brit eigenlijk wilde. 'Ik hoefde hem niet te overtuigen, want als hij echt weg wil, dan moet hij gaan', zegt Verstappen nuchter. 'Dat heb ik ook naar hem geschreven. Als je denkt dat het de juiste beslissing is om te doen voor jezelf of je familie, of je wil een andere loopbaan of uitdaging, dan moet je dat doen. Daarom ben ik niet teleurgesteld en neem ik hem niets kwalijk', vervolgt de Red Bull-coureur. Andere teams halen inmiddels alles uit de kast om Newey te overtuigen bij hen te komen.

'Uiteindelijk is het een tank vol haaien en denkt iedereen alleen aan zichzelf, dat weet ik heel goed. Ik ben niet gek, dus dat is prima', zegt Verstappen. Hij respecteert de topontwerper en is dankbaar voor al het werk dat hij voor het team heeft gedaan. Van de 118 zeges samen met Newey is Verstappen verantwoordelijk voor 58, dus bijna de helft. 'Ik kan niet voor Christian spreken, maar we respecteren Adrian enorm en zijn dankbaar voor wat hij heeft gedaan. Het zou dan ook een beetje oneerlijk zijn om hem lang buiten de Formule 1 te houden', aldus Verstappen.

Sluit nu een abonnement af bij Viaplay met hoge korting!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws