Leclerc: 'Hopelijk zorgen reglementswijzigingen voor spannendere sprintraces' Formule 1
Formule 1

Leclerc: 'Hopelijk zorgen reglementswijzigingen voor spannendere sprintraces'

Leclerc: 'Hopelijk zorgen reglementswijzigingen voor spannendere sprintraces'

Charles Leclerc heeft zijn twijfels bij Imola als sprintrace-circuit. Tijdens het Grand Prix-weekend van Emilia Romagna gaan de Formule 1-coureurs de eerste sprintrace van 2022 verrijden, en dit doen ze op een baan die hier nog niet eerder voor gebruikt is. Leclerc geeft toe dat hij niet weet of de sprintrace een succes zal worden.

'Ik was volledig vergeten dat we daar een sprintrace krijgen', laat hij weten wanneer RaceFans informeert naar het gewijzigde weekend. Op vrijdag wordt er slechts één vrije training verreden, waarna de kwalificatie al plaatsvindt. Op zaterdag beginnen de heren de dag met de tweede en laatste vrije training van het weekend, waarna men meteen de sprintrace in gaat.

Met Ferrari als koploper in het kampioenschap en een race in Italië verwacht Leclerc dat het enthousiasme en de spanning sowieso al goed te voelen zijn: 'Dat weekend gaat een gekkenhuis worden, en natuurlijk voegt zo'n sprintrace daar ook nog wat chaos aan toe.'

Lees ook

Leclerc over Imola

In 2021 introduceerde de F1 sprintraces. Het doel van de minirace op zaterdag, die dertig minuten duurt, was om de rangorde wat op te schudden. Om dat te realiseren moesten er echter wel circuits aangedaan worden waarop inhalen goed te doen was. Met Imola lijkt de sport ietwat af te wijken van deze primaire voorwaarde.

'Of het het juiste circuit is om een sprintrace op te verrijden of niet, dat weet ik niet', geeft Leclerc aan. 'Ik denk dat we na het weekend het antwoord weten. Met deze auto's volgen we elkaar makkelijk dus hopelijk zal dat voor een spannende sprintrace en Grand Prix zorgen.' De reglementswijzigingen zouden de sprintraces in 2022 spannender kunnen maken dan ze in 2021 waren.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws