Sainz: 'Lastig om gat naar Red Bull en Mercedes te dichten zonder reset' Formule 1
Formule 1

Sainz: 'Lastig om gat naar Red Bull en Mercedes te dichten zonder reset'

Sainz: 'Lastig om gat naar Red Bull en Mercedes te dichten zonder reset'

Carlos Sainz weet dat Ferrari de reglementswijzigingen nodig had om zich weer een weg te banen naar de top van de grid. Voordat de technische reglementen op de schop gingen, eindigde Ferrari het kampioenschap als op twee na beste team. Inmiddels lijkt de Italiaanse renstal haar directe concurrenten, Red Bull Racing en Mercedes, te slim af te zijn, ziet ook de Spaanse coureur.

'Het zijn een paar zware jaren geweest voor Ferrari. Die zware tijden heeft het team gebruikt om intern door te bouwen en de renstal sterker te maken', aldus het perspectief van de Madrileen op de renstal waar hij zich in 2021 bij voegde. Dat jaar werd hij vijfde in het coureurskampioenschap, nog voor teamgenoot Charles Leclerc, die in 2022 de titelstrijd juist aan lijkt te voeren.

Bookies gaan verder over op Leclerc na Red Bull-blamage in Australië

Sainz vanaf het begin af aan vertrouwen in Ferrari

Ferrari kende in 2020 een zeer lastig jaar en krabbelde in 2021 op. Sainz geloofde ook in die lastige periode in de illustere Italiaanse renstal: 'Ik dacht altijd al dat Ferrari de juiste mensen en de juiste instelling had om te staan waar we momenteel staan.' Ze hadden enkel de reglementswijzigingen van 2022 nodig om die stap naar de top van de grid weer te zetten.

Sainz: 'We hadden daar een frisse start voor nodig omdat Red Bull en Mercedes met de vorige reglementen een enorme voorsprong hadden op de rest van het veld. We voelden dat het lastig zou worden om dat gat te dichten zonder een reset. Deze reset heeft ons een mogelijkheid geboden, en van die mogelijkheid hebben we goed gebruik gemaakt', concludeert hij bij Motorsport Week.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws